VALENTINOVO je tu i dok neki biraju romantičnu večeru u restoranu, drugi preferiraju ostati kod kuće i napraviti nešto fino, baš po svom guštu. Ako pripadate ovoj drugoj skupini, za vas smo izdvojili nekoliko odličnih glavnih jela uz koja nitko neće ostati gladan. Jednostavna su za pripremu, a opet malo posebnija.
1. Pileći zabatci u umaku od šampinjona i bijelog vina
Skuhani u umaku od šampinjona, vrhnja za kuhanje i bijelog vina, pileći zabatci topit će se u ustima, a možete ih poslužiti s tjesteninom ili njokima po želji. Cijeli recept možete pronaći ovdje.
2. Cannelloni di carne
Ovaj klasični recept za cannellone s mesnim raguom predstavlja talijansku hranu u svom najboljem izdanju. Cannelloni su punjeni bogatim raguom pa preliveni kremastim bešamel umakom i većom količinom parmezana, a zatim zapečeni. Cijeli recept je ovdje.
3. Punjene lignje na talijanski
Klasičan recept iz južne Italije u kojem su lignje punjene mješavinom krakova, kruha, jaja, peršina i parmezana, a potom dovršene u jednostavnom umaku od rajčice. Cijeli recept za ovo jelo pronaći ćete ovdje.
4. Brzinski lungić na Stroganoff način
Na Stroganoff način se tradicionalno uglavnom priprema goveđi biftek, ali mi smo u ovom receptu upotrijebili svinjski lungić. Ovo jelo se brzo priprema, a vrlo je ukusno i idealno za romantičnu večeru na Valentinovo.
5. Tjestenina s kozicama
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata i dva glavna sastojka - tjestenina i kozice. Umak od rajčice povezat će sve sastojke, a na stolu ćete imati jelo koje podsjeća na ljetne dane. Cijeli recept za ovo fino jelo je ovdje.