Napravite ovo i više vam nikada neće kipiti voda u loncu

Foto: Shutterstock

Priznajem, ponekad sam prilično kaotična u kuhinji. U želji da budem što učinkovitija, često radim više stvari odjednom. Primjerice, dok kuham tjesteninu, pokušavam oprati i posuđe. Takav multitasking nerijetko završi problemom koji svi mrzimo - kipljenjem vode iz lonca i neredom po cijelom štednjaku. Međutim, nedavno sam otkrila trik koji bi to trebao promijeniti zauvijek, piše thekitchn.com.

>> Najbolja Carbonara

Na Instagram profilu @dailyoriginalvids podijeljeno je jednostavno rješenje koje je preporučila baka autorice, što mu odmah daje na vjerodostojnosti. Rješenje? Običan maslac.

"Moja baka bi uvijek obložila rubove lonca maslacem kako bi spriječila kipljenje u kuhinji“, stoji u opisu objave. Iako sam u početku bila skeptična, komentari drugih korisnika su me ohrabrili. Jedan je napisao: "Da, djeluje!!!“ Potaknuta time, odlučila sam i sama isprobati.

Iskustvo iz prve ruke

Prvi put sam isprobala trik dok sam kuhala vodu za tjesteninu. Slijedeći upute, premazala sam rub lonca komadićem maslaca. Zatim sam dodala špagete, što je trenutak kada voda obično prekipi. Na moje oduševljenje, trik je uspio! Voda nije prekipjela i sva škrobna tekućina ostala je u loncu. Malo maslaca se otopilo i skliznulo niz stranice, ali to je bilo sve.

Potvrda uspješnosti

Iako impresionirana, odlučila sam ponoviti test kako bih bila sigurna da prvi put nije bila samo sretna slučajnost. Ovoga puta, kuhala sam pir. Poznato mi je da kuhanje bilo koje žitarice, bilo da je riječ o riži, kvinoji ili piru, gotovo uvijek završi neredom od prekipjele vode.

No, i ovaj put, trik s maslacem pokazao se uspješnim! Čak i kad sam pojačala vatru, ništa nije prekipjelo. Ispostavilo se da je baka zaista bila u pravu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.