Ovaj se prilog u restoranima najviše naručuje, a kod kuće je gotov u pola sata

Foto: Shutterstock

RIJETKO tko ih ne voli, a u restoranima domaće hrane definitivno su jedan od najpopularnijih priloga. Ipak, mnogi će reći - nijedni kroketi nisu kao oni koje napravim kod kuće. Ako se u tome još niste okušali - ohrabrujemo vas da isprobate jer postupak je zaista jednostavan. Ako vam je ostalo viška pirea, iskoristite ga za krokete, a sve je gotovo u pola sata.

Sastojci

  • pire od krumpira
  • nasjeckani svježi peršin
  • sol
  • mljeveni papar
  • jaja
  • oštro brašno
  • glatko brašno za paniranje
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Priprema

U velikoj zdjeli pomiješajte pire krumpir, peršin, sol i papar. Dodajte jedno jaje i oštro brašno te dobro umijesite kako biste dobili kompaktno tijesto.

Pripremite tri plitke zdjele za paniranje. U prvu stavite glatko brašno, u drugu razmutite preostalo jaje s jednom žlicom vode, a u treću uspite krušne mrvice.

Od smjese krumpira rukama oblikujte valjčiće željene veličine. Svaki valjčić prvo uvaljajte u brašno i otresite višak. Zatim ga umočite u razmućeno jaje, pazeći da je cijeli obložen, pa ga na kraju dobro uvaljajte u krušne mrvice.

U dubljem loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Kada je ulje dovoljno vruće, pažljivo spuštajte krokete i pržite ih u turama do zlatno smeđe boje, otprilike 2 minute sa svake strane. Okrećite ih kako bi se ravnomjerno ispekli. Gotove krokete vadite rupičastom žlicom i stavljajte na tanjur obložen papirnatim ručnicima kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite tople uz umak po želji.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.