Ovo je jedini kuhinjski alat koji vam treba, tvrdi poznati chef

Foto: Shutterstock

Bez obzira na to jesmo li amaterski kuhari ili profesionalni chefovi, svi u kuhinji imamo one alate i spravice na koje se posebno oslanjamo. Za neke je to naslijeđena tava, a za druge kalup za kekse koji se koristi samo jednom godišnje. Slavni chef i TV voditelj Andrew Zimmern nije iznimka, a nedavno je otkrio koji je to predmet bez kojeg ne može zamisliti kuhanje, piše Food & Wine.

Zimmern je otkrio da je alat koji ga veže za mladost klasični četverostrani ribež, upravo onakav kakav je koristila i njegova baka. "Možda je to zato što sam malo stariji, ali volim četverostrani ribež, poput onog starog sa savijenom drškom koji je imala moja baka", rekao je Zimmern.

"Mogu ribati krumpir, mogu rezati luk, mogu ribati sir, mogu toliko toga raditi sa svojim ribežom. Ne mogu živjeti bez njega", dodao je Zimmern.

Višenamjenski i praktičan dizajn

Ovaj četverostrani ribež mnoge podsjeća na djetinjstvo i pripremu omiljenih jela, poput ribanja sira za pizzu ili jabuke za savijaču ili pitu od jabuka. Omiljen je i među drugim profesionalcima, a ističe se svojim praktičnim značajkama.

Ribež ima četiri strane koje nude različite veličine ribanja, a čvrsta ručka na vrhu olakšava držanje. Kuhinjski alati koji nas prate godinama često oblikuju naš način kuhanja, a ovaj klasični ribež, neizostavan dio svake kuhinje, za Andrewa Zimmerna ima posebno mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.