Vegetarijanka se borila s anemijom, a onda je otkrila jednostavno rješenje svog problema

Foto: Instagram

KAD je odlučila postati vegetarijanka, Lou Blair je bila svjesna da bi se mogla suočiti s anemijom. Zbog toga je počela konzumirati tablete željeza, a u prehranu je uključila više povrća.

Mislila je da je sve u redu, no nakon krvnih pretraga suočila se s rezultatima nalaza koji su bili prilično loši.

“Željezo mi je bilo 1.9, a normalne razine se kreću između 28 i 30”, otkrila je za portal Body and Soul.

“Liječnik mi je već prije savjetovao kombinaciju tableta željeza i vitamina C koji pomažu tijelu apsorbirati željezo, no to očito nije djelovalo.”


Kako bi pronašla način da nadomjesti željezo u organizmu, a ne odustane od vegetarijanstva, odnosno konzumiranja mesa, odlučila je pretražiti internet u potrazi za rješenjem.

“Svi vegetarijanci i vegani su se zaklinjali u jedan recept: iscijediti limun u sve što jedete kako bi askorbinska kiselina pomogla apsorpciju željeza koje se nalazi u uobičajenim namirnicama koje jedemo”, objasnila je.

Ova Australka odlučila je i sama iskušati ima li u tome istine pa je počela nositi limune gdje god je išla. Nakon četiri mjeseca ponovila je krvne pretrage i slika je bila puno bolja. Željezo je iznosilo 33, čak i iznad gornje granice, a više nije osjećala ni umor.

Za neke vegetarijance i vegane dovoljne su tablete vitamina C koje će održavati željezo u granicama normale, a neki bi ipak mogli posegnuti za ovim receptom koji je otkrila Lou Blair.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.