Pet vrsta voća koje podržavaju elastičnost, kolagen i mladolik izgled kože

Foto: Pexels

BRIGA o koži ne održava se samo kremama i tretmanima, ono što jedemo ima jednako važnu ulogu u tome kako izgledamo i kako starimo. Prema riječima stručnjaka za kožu i nutricionista Chrisa Gibsona, određene vrste voća mogu znatno pridonijeti očuvanju mladolikoga izgleda zahvaljujući visokim udjelima antioksidansa, vitamina i protuupalnih spojeva.

"Postoji nekoliko vrsta voća koje stvarno mogu pomoći u usporavanju procesa starenja", kaže Gibson i dodaje: "To potvrđuju i znanstvene studije, ali i moje dugogodišnje iskustvo u radu s kožom". Gibson je za SheFinds izdvojio nekoliko vrsta voća koje bismo trebali češće jesti za brigu o zdravlju i izgledu kože.

Borovnice

Borovnice su prvo voće koje Gibson ističe kao snažnoga saveznika mladenačke kože. "Pune su vitamina C i antocijana, koji se bore protiv oksidativnog stresa i upalnih procesa - glavnih uzroka starenja kože", objašnjava on.

Šipak

Šipak sadrži moćne spojeve poput punicalagina i elagične kiseline. "Ti spojevi smanjuju upale u cijelome tijelu, uključujući i kožu", dodaje Gibson, što doprinosi zdravijem i svježijem izgledu.

Avokado

Bogat zdravim masnoćama, vitaminima E i C te antioksidansima, avokado je posebno koristan za zrelu i suhu kožu. "Avokado poboljšava elastičnost i pomaže koži da zadrži vlagu, što je čini punijom i čvršćom", ističe za SheFinds.

Jabuke

Jabuke nisu prvi izbor kad je riječ o njezi kože, no Gibson naglašava njihovu vrijednost: "Sadrže vlakna, vitamine i snažni antioksidans kvercetin, koji podržava zdravlje stanica kože i poboljšava njezinu funkciju".

Jagode

Osim što su ukusne, jagode obiluju vitaminom C i antioksidansima koji potiču proizvodnju kolagena. "Također pomažu u zaštiti kože od oštećenja izazvanih UV zračenjem", dodaje Gibson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.