Adaptacija djela Joa Nesboa najgledanija na Primeu, ali ima užasne kritike

Screenshot: Youtube/Prime Video

KRIMINALISTIČKA drama Killer Heat, koja se temelji na kratkoj priči Joa Nesbøa pod nazivom The Jealousy Man, stigla je na Prime Video 26. rujna. U nekoliko dana popela se na vrh ljestvice deset najgledanijih filmova na streaming-platformi, prema podacima sa stranice FlixPatrol.

Radnja prati detektiva i američkog iseljenika Nicka Balija (Joseph Gordon-Levitt) koji je unajmljen kako bi istražio smrt Lea Vardakisa (Richard Madden). Istaknuti brodovlasnik preminuo je na Kreti, ali njegova šogorica Penelope Vardakis (Shailene Woodley) vjeruje da njegova smrt nije bila nesreća, kako tvrde policijski izvještaji. Nick mora otkriti istinu kopajući po mračnim stvarnostima koje se skrivaju ispod površine. Tijekom istrage otkrit će zastrašujući utjecaj obitelji Vardakis u Grčkoj i gorčinu koja se nalazi u svima njima i oko njih.

Iako je film trenutno najgledaniji na Primeu u Hrvatskoj, kao i u mnogim drugim državama u kojima je dostupan Prime, zasad ima jako loše osvrte kritičara i publike. Na Rotten Tomatoesu trenutno ima niske ocjene, od kritičara je dobio samo 19 posto, a od publike 31 posto. 

Benjamin Lee iz Guardiana napisao je: "Killer Heat vjerojatno neće biti najgora adaptacija Nesbøa, ali će definitivno biti ona koju je najlakše zaboraviti."

Loš osvrt napisao je i Brandon Yu iz New York Timesa. "Teško je shvatiti preokrete i dramatiku, a nekadašnja urođena karizma Gordon-Levitta ovdje je posve nestala", napisao je Yu.

Kada su u pitanju recenzije gledatelja, film nije puno bolje prošao u osvrtima.

"Prokužio sam gotovo cijeli film u prvih dvadeset minuta, i to ne zato što sam jako pametan. Jednostavno je sve tako očito. Dosadna, tegobna radnja, loši dijalozi, većina glume je osrednja, a ni režija nije ništa bolja", napisao je jedan gledatelj. 

S njime se složio još jedan gledatelj koji je osvrt napisao na Rotten Tomatoesu. "Sve je bilo tako glupo. Cijeli film uopće nije imao smisla. Pola likova upoznajemo tek na polovici filma, a ishod je bio najpredvidljiviji ikad. Glumci su bili loši, a scene takve kakve se mogu pronaći u baš svakom modernom 'misterioznom' filmu", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.