VIDEO Brutalna G-klasa, vižljasti Jimny ili legendarni Jeep, koji je najbolji?

Screenshot: YouTube

TRIO najnovijih terenaca predstavlja tri različita smjera, ali svi vode istom cilju, tituli najboljeg na terenu.

Nema sumnje, koji god od spomenutih odaberete, na terenu nećete zažaliti. Svjetlosnim godinama su spretniji na terenu od lažnih terenaca poznatih pod imenom SUV, SAV, crossover ili što god već. Ali razlike postoje, predstavnik Njemačke i Europe nameće se brutalnom snagom i potpunom tehnološkom logistikom, dok Jeep kombinira terensku klasiku i više desteljetno iskustvo pretočeno u legendarno ime. Najmanji je Jimny, a on otprilike radi ono što i Niva, uz najmanje ponuđenog u vidu metara, konja i eura želi postići najviše.

Spomenute terence u blatne testove odveo je britanski magazin Carwow. Prvi test je ujedno i najneobičniji, a podrazumijeva utrku ubrzanja na usponu na podlozi natopljenoj kišom. A potom kreću klasičniji terenski testovi poput vožnje pod kosinom, uspona i manevra skretanja na uskom prostoru.

No prije videotesta ponovimo gradivo. Maleni Suzuki pokreće 1.5 benzinac od 102 KS i 138 Nm, a od dodatnih tehnikalija ima redukciju. Dalje slijedi Jeep Wrangler s 2.0 turbo benzincem od 272 KS i 400 Nm, a ima i blokadu diferencijala. I konačno, tu je AMG G63 s 4.0 Biturbo V8 mrcinom od 585 KS i 850 Nm te konfiguracijom (ispuh) sklonijom cesti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.