To može samo Tesla: Više od tisuću rezervacija za električni kamion koji dolazi tek za dvije godine

 Foto: Tesla

PONEKAD je sreća presudan čimbenik u poslovnom uspjehu, a Musku je definitivno ne nedostaje. 
 
I dok je javnost još mogla progutati super brzo Roadster, a oni najvjerniji sljedbenici ga i zakapariti uz nemalu akontaciju, u projekt električnog kamiona nije se puno vjerovalo. Radi se o vrlo konzervativnoj niši u kojoj se svaka novina mora višestruko dokazati, a dizel je svetinja. Tolika da nijedna veća kompanija ne želi ponuditi ništa slično u gospodarskom sektoru. 
 
 
No usprkos činjenici da ekstremno jake punionice još neko vrijeme neće biti izgrađene, a nitko nije ni isprobao kamion u praksi, prodaja ide iznad svih očekivanja. Lista kupaca sve je veća, a sada su stigle i relativno velike narudžbe. Tako je Anheuser-Busch, poznatiji kao proizvođač Budweisera, naručio čak 40 kamiona. Uključio se i Sysco s još impresivnijom narudžbom. Oni su naručili 50 kamiona i uplatili nemali novac. Službeno se spominje oko 200 narudžbi.
 
U Tesli tvrde da njihov kamion može pod punim opterećenjem prijeći 500 milja, odnosno oko 800 km, a do 96 km/h će ubrzati za 20 sekundi. Startna cijena je oko 150.000 dolara, a avans je s prvotnih 5000 dolara povećan na 20.000 dolara.
 
Sudeći po objavi na Instagramu, kompanija Tesla već je primila barem 1230 rezervacija, što je doista nevjerojatno.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.