Zbog ruskih napada u Ukrajini u funkciji samo 44 posto baznih stanica za mobitele

Foto: EPA

ZBOG ruskih napada u Ukrajini je trenutno u funkciji samo 44 posto baznih stanica ukrajinskih mobilnih operatera, priopćio je glasnogovornik Državne službe za posebne komunikacije i zaštitu informacija Volodimir Kondrašov, prenosi Ukrinform

"Ruski raketni napadi na energetsku infrastrukturu Ukrajine uzrokovali su nestanke struje i otežali rad javnih komunikacijskih mreža... Od danas u 9 sati u Ukrajini radi oko 44 posto baznih stanica mobilnih operatera", rekao je dužnosnik jučer.

Dodao je da Državna služba za posebne komunikacije i zaštitu informacija i Nacionalni centar za operativno-tehničko upravljanje telekomunikacijskim mrežama, u suradnji s energetskom industrijom, mobilnim i telekomunikacijskim operaterima, danonoćno rade na obnovi uništene infrastrukture.

Ranije ovog mjeseca obnovljeno 3,300 baznih stanica

Mobilni operateri i energetske tvrtke su 19. i 20. studenoga obnovile 3300 baznih stanica koje su uništene u prijašnjim ruskim napadima. Ovotjedni ruski napadi izazvali su privremeni prekid rada u svim nuklearnim elektranama, većini hidroelektrana i termoelektrana. U napadima su oštećeni i pogoni za distribuciju struje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.