Zavod za javno zdravstvo uređuje dječja igrališta za 3 milijuna kuna

ovo je ilustracija, nije park iz članka Foto: 123rf

HRVATSKI zavod za javno zdravstvo isplatio je milijun i sedamsto tisuća kuna na uređenje parkova. Dodatnih milijun i dvjesto tisuća kuna dao je za nabavku opreme za uređenje hodačkih staza.

HZJZ oplemenjuje javne prostore u sklopu projekta Živjeti zdravo, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica projekta je Sanja Musić Milanović, epidemiologinja i supruga predsjenika Zorana Milanovića.

Uređenjem parkova potiču zdrav život 

Ugovor o nabavci opreme za parkove istaknuo se u Elektronskom oglasniku javne nabave između uobičajenih narudžbi cjepiva i laboratorijske opreme. 

Iz Zavoda kažu da će u svaku hrvatsku županiju dostaviti po set opreme za dječja igrališta. 

"Cilj ovih aktivnosti je poticanje ljudi da aktivno provode slobodno vrijeme te pružanje podrške usvajanju zdravih stilova života, promicanje prosocijalnog ponašanja, socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju, međugeneracijska solidarnost te očuvanje životne okoline", kazali su između ostalog.

U spomenute milijune kuna nije uključeno postavljanje opreme, već će se time pozabaviti gradovi koji su je dobili na korištenje. A to su: Sisak, Bjelovar, Čakovec, Koprivnica, Jastrebarsko, Gospić, Metković, Osijek, Poreč, Požega, Rijeka, Slavonski Brod, Slatina, Solin, Šibenik, Novi Marof, Vinkovci, Zadar, Zlatar, Općina Kamanje i Zagreb.

Firma koja je osvojila natječaj naručila opremu od drugoplasirane

Posao je dobila varaždinska tvrtka Core upravljanje. Imali su najpovoljniju ponudu, a kriterij je bio i rok isporuke do 40 dana. Posao odrađuju za 1.700.002,50 kuna s PDV-om. Na natječaj se javila i tvrtka Stribor oprema. I kako tvrtka Core upravljanje nije imala "igrala, urbanu opremu i antistres podlogu" jer se njihovom proizvodnjom ne bavi, dostavili su izjavu kojom jamče da će navedeno kupiti od drugoplasirane tvrtke na natječaju - Stribor opreme. 

Ranije je Stribor iz Kopačeva dobio posao nabavke setova opreme za uređenje hodačkih staza. Ponudio je državi prihvatljivih 1.207.500 kuna s PDV-om. Neke od stavki koje su se tražile za uređenje staza bile su oprema za vježbanje na otvorenom prostoru i javna rasvjeta. 

Takav paket financiran je za Sisak, Bjelovar, Prelog, Koprivnicu, Jastrebarsko, Gospić, Dubrovnik, Osijek, Pulu, Požegu, Mali Lošinj, Slavonski Brod, Slatinu, Solin, Šibenik, Novi Marof, Vinkovce, Zadar, Zabok, Općinu Kamenje i Zagreb.

Ukupna vrijednost nabavke opreme na ovim natječajima bila je 2.907.502 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.