VIDEO Veterani blokiraju ceste po BiH, prepilili ogromno drvo i bacili ga na cestu

Screenshot: YouTube

PRIPADNICI Armije Republike BiH i veterani Hrvatskog vijeća obrane danas su blokirali više prometnica i željezničkih linija u Bosni i Hercegovini, među kojima i prometnicu koja vodi prema graničnom prijelazu Bijača -Nova sela, između Hrvatske i BiH, u Ljubuškom, tražeći isplatu naknada svim razvojačenim veteranima.

Policija je cijeli dan na nogama

Veterani su jutros nedaleko od Ljubuškog privremeno blokirali pristupnu cestu koja vodi prema autocesti na koridoru Vc, na kojem je i granični prijelaz Bijača. Policija nije dopustila blokadu autoceste i graničnog prijelaza.
 
Tijekom dana blokirali su i raskrižje na magistralnoj cesti kod Doboja, u Žepču, zatim prometnicu koja povezuje Mostar i Sarajevo na prijevoju Ivan, te prometnice kod Tuzle i Zenice. Privremeno je bio blokiran i željeznički promet kod Čapljine.
 
"Pusta obećanja"
 
"Dio nas će ići ispred općina i tražiti odgovor zašto nije zakazana sjednica nakon svih obećanja. Nema povratka dok ne dobijemo odgovore", kazao je Vlado Marušić, predsjednik udruge Zaboravljeni branitelji Zapadnohercegovačke županije.
 
Ranije je najavljeno da će se u Parlamentu Federacije BiH donijeti Zakon o razvojačenim veteranima kojim bi se uveo braniteljski dodatak te riješio njihov status. Pripadnike ove udruge je nakon prosvjeda u Širokom Brijegu primio ministar branitelja Županije zapadnohercegovačke Mladen Begić.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.