Za napad na Srbina kod Rijeke osumnjičen dugogodišnji spasilac

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Index

JUČER u ranim jutarnjim satima na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo zbog sumnje da je prema 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću počinio kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti, priveden je i ispitan 42-godišnji Matko Škalamera, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, javlja Novi list.

Neslužbeno se pak doznaje da Škalamera kategorički negira da je prijetio Dobrivoju Arsiću na nacionalnoj osnovi, niti je ikada isticao rasnu netrpeljivost prema bilo kojoj osobi.

Osumnjičenog Škalameru tereti se da je oštećenom 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje.

Policija nadalje navodi kako je riječ o državnom službeniku koji je s 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite. Sukladno Zakonu o državnim službenicima bit će udaljen iz službe.

Škalamera je dugogodišnji iskusni član spasilačke ekipe riječkog GSS-a, a kao vrhunski alpinist sudjelovao je u brojnim akcijama spašavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.