Za 150 tisuća kuna splitski sud na slobodu pustio osumnjičenog za dvostruki pokušaj ubojstva

Screenshot: Google Maps/Street View, YouTube (na slici napadnuti Marko Tomasović)

VIJEĆE Županijskog suda u Splitu potvrdilo je rješenje suca istrage te Vedran Vujević, osumnjičeni za dvostruki pokušaj ubojstva, izlazi na slobodu čim plati 150 tisuća kuna.

Vujević je osumnjičen za ranjavanje boksačkog trenera i vlasnika zaštitarske agencije Marka Tomasovića i njegovog kolege Gordana Jukića. Na njih je ispraznio cijeli spremnik pištolja. Tomasovića je metak pogodio u natkoljenicu, dok je Jukić zadobio razderotinu sa unutrašnje strane lijevog bedra. 

10 dana bezuspješne policije potrage

Vujević je na njih zapucao 2. svibnja oko 13 sati ispred svoje zgrade na Žnjanu. Policija ga je tražila 10 dana, no bez uspjeha. Vujević se u pratnji branitelja Jadrana Franceschija 12. svibnja pojavio u policiji. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor da ne bi ponovio djelo, ali i ostavio mogućnost da sa 150 tisuća kuna osigura obranu sa slobode. Tužilaštvo se žalilo na odluku suca.

Izgorio mu terenac od pola milijuna kuna

Pretpostavlja se da Vujević, bivši redar, neće imati nekih većih problema da uplati jamstvo jer mu je prije dvije godine izgorio luksuzni BMW-ov terenac vrijedan pola milijuna kuna.

Tomasović i Jukić tražili su ga inače kako bi porazgovarali oko incidenta u splitskom lokalu u kojem je Vujević napao jednog gosta. Zanimljivo je da Vujeviću nije određena nikakva mjera ili zabrana, što znači da opet može navratiti u klub u kojem je radio nered. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.