Uoči prosvjeda protiv automobila na Marjanu, vozač BMW-a napao čuvara triathlona

Ilustracija: Goran Leš

TIJEKOM triathlon trke koja se danas održavala u splitskoj park-šumi Marjan došlo je do incidenta na predjelu Instituta. Naime, vozač automobila marke BMW fizički je napao čovjeka koji je osiguravao stazu za triatlonce, javlja Dalmatinski portal.

Čuvar utrke: Rekao sam mu da makne auto, a on je tri puta pokušao me udariti u glavu

“Rekao sam mu da makne auto, a on je izašao vani i tri puta me pokušao udariti u glavu. Branio sam se, tko zna što bi bilo da nisam. Bili su tu ljudi u blizini, priskočili su i onda je otišao. Bio je strašno bahat, vikao je na mene da što mu imamo mi govoriti, da je ovo cesta za promet vozila”, kazao je za Dalmatinski portal napadnuti Romeo Makaj.

O napadu je izvijestio trenera triatlon kluba Split Antu Bebića, no tek nakon što je odradio svoj posao na Institutu. Trener Bebić kazao je kako je i ovaj slučaj još jedan signal da se nešto treba konačno uraditi kako na Marjanu netko ne bi stradao. 

Nedavno je jedan automobil na Marjanu udario dijete na biciklu

Naime, rasprave oko toga tko se može i pod kojim uvjetima te tko zlorabi dozvole za vožnju na Marjanu traju već više godina, a nedavno je jedan automobil udario dijete na biciklu. Dijete je prošlo bez ozljeda, a policija nije pozvana jer je ono nakon nesreće otišlo. Ipak, Društvo Marjan, koje već godinama upozorava na ovaj problem, pozvalo je očevice i roditelje djeteta da se jave.

Društvo Marjan danas organizira prosvjed protiv automobila na Marjanu

Osim toga, danas su organizirali i prosvjed pod nazivom Za Marjan bez auta koji će se održati od rampe kod Instituta s početkom u 18:30, odakle će se otići na Bene.

Članicu Društva Marjan prije 2 godine udario automobil JU PŠ Marjan

“Promet unutar Park-šume Marjan reguliran je odlukom gradonačelnika Baldasara iz 2014. godine koji je dozvolio povećanje prometa na Marjanu u korist restorana na Benama. Trenutni gradonačelnik Krstulović-Opara nije pokazao interes mijenjati je i zabraniti promet na navedenom području, unatoč višestrukim zahtjevima Društva Marjan. Krajnji domet brige za bicikliste bilo je cvijeće koje je poslao članici Društva Marjan 2018. godine kada ju je vozilo JU PŠ Marjan oborilo kraj uvale Bene”, poručili su iz Društva Marjan u svom pozivu.

Društvo Marjan proziva splitskog gradonačelnika

“Svođenje prometa na Marjanu na najmanju moguću mjeru odnedavno traži i načelnik PU SD, ali gradonačelnik je umjesto konkretnih poteza - promjene odluke o prometu na Marjanu, odlučio prozvati Javnu ustanovu PŠ Marjan koja nema ovlasti mijenjati odluku, već isključivo provodi odluku gradonačelnika”, zaključili su iz Društva Marjan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.