UHLJEBISTAN

Vlasnik najbolje hrvatske pizzerije Indexu otkrio zašto napušta Hrvatsku

Foto: Facebook

VLASNIK najbolje hrvatske pizzerije Marin Vanjak na svom je Facebook profilu napisao kako napušta Hrvatsku. Nije naveo razlog, nego je uz stihove pjesme Bijelog dugmeta najavio da odlazi zauvijek.

Zanimalo nas je zašto odlazi i koji su mu planovi za budućnost te što će biti s pizzerijom u kojoj se radi najbolja pizza u Hrvatskoj.

"Ja se bavim prodajom i savjetovanjem u pizza premium segmentu. Dakle, s tim se mogu baviti u bilo kojoj državi svijeta", započeo je Vanjak s objašnjenjem te nam otkrio: "Odlučio sam sebi pojednostaviti život i poslovanje pa sam kompletno poslovanje već preselio u Češku."

Što će biti s O'Harom u Zagrebu?

"O'Hara u Zagrebu je u vlasništvu i upravljanju moga sina i on će odlučiti što će biti s tim.

Ostalo su franšize koje osim u Hrvatskoj prodajem i vani, a najizglednije nakon Bugarske su Singapur, Doha i Dubai gdje se još moram dogovoriti oko detalja", kaže nam Vanjak.

Otkrio nam je i kako će kroz koji mjesec dobiti češku osobnu iskaznicu. "Puno putujem i živim svugdje, a kroz koji mjesec imat ću češku osobnu iskaznicu", rekao je.

Što je bilo s odvozom smeća?

Podsjetimo, Vanjak je prije nekoliko mjeseci objavio kako je bio prijavljen sanitarnoj inspekciji zbog smeća iz pizzerije koje je jedna privatna firma za zbrinjavanje otpada trebala sortirati i rješavati ga se. Iako je sam vozio smeće u reciklažno dvorište, iz te firme su ga uvjerili da on to ne smije te da po zakonu mora imati "popratnicu" koju mu oni mogu izdati i za njega zbrinjavati otpad. On je s njima potpisao ugovor i tada su krenuli problemi.

"Inspekcija nas je namučila, ali na kraju nismo kažnjeni", rekao nam je Vanjak pa se na kraju i našalio: "Samo zbog toga što sam Hrvatsku digao na noge pa me se sad svi boje da ih opet ne prozovem."

"Čeka nas zanimljiva jesen"

Prema svemu sudeći, zagrebačka O'Hara ne samo da se neće zatvoriti nego najavljuje zanimljivu jesen.

Na svojoj su Facebook stranici najavili kako preuređuju prostor i smišljaju nove stvari.

"Prvi i jedini certifikat APN-a u HR smo dobili, a početkom iduće godine dobivamo onaj najvažniji AVPN certifikat. Upravo smo u tehničkoj proceduri... ako nekoga interesira da certificira svoju pizzeriju, slobodno nam se obratite... možemo Vam uštediti puno muke koje smo morali proći", poručuju.

"Zvuči pomalo začuđujuće, ali san svakog tko zna nešto o kuhinji jest pizza! Ma koliko jednostavna bila, toliko je kompleksna i zanimljiva... Svako jelo se može napraviti doma bolje nego u restoranu. Samo jedno ne. Pizza!

Naša misija je da spojimo pizzu sa vrhunskom kuhinjom. Preuređujemo pomalo našu O'Haru i dodajemo nove stvari kako u jelovniku tako i u ponudi piva i vina. Bit će zanimljiva jesen!" kažu iz O'Hare te se nadaju da će ove godine ugostiti još više poznatih imena iz područja vinarstva i kuharstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.