Vladimir Zagorec, Joerg Haider i bivša Uprava Hypo banke ubrali na Punta Skali 15 milijuna eura

ISTRAGOM nepravilnosti u poslovanju Hypo banke otkriveno je kako je u mutne poslove bio upleten poginuli čelnik austrijske pokrajine Koruške Joerg Haider, a u preprodaji nekretnina mu je pomagao Vladimir Zagorec, piše austrijski Kleine Zeitung. Hypo banka je na projektu turističkog naselja Punta Skala pokraj Zadra navodno izgubila oko 15 milijuna eura, koje su osim Zagorca i Haidera u džep pospremili i bivši članovi Uprave Hypo banke Gunter Striedinger i Walter Groier.

"Reklamni slogan resorta Punta Skale `Učinit ćemo vaše snove još boljima` značio je ostvarenje snova i za Joerga Haidera", pišu austrijski mediji, uz dodatak kako je tužiteljstvo u Klagenfurtu došlo do saznanja kako je Haider imao tajne račune u Lihtenštajnu na koje su pohranjivali novac od preprodaje nekretnina. Pokojni Haider se o optužbama ne može očitovati te protiv njega optužnica ni ne može biti podignuta, a austrijski mediji pišu kako će ovo biti jedinstveni slučaj korupcije u Europi pokažu li se sumnje točnima.

Haider je navodno zajedno sa predsjednikom uprave Hypo banke Gunterom Striedingerom, revizorom Walterom Groierom iz Confida Grupe, koja ima i podružnicu u Hrvatskoj te se reklamira pod sloganom "Rastite sa nama", te sa bivšim hrvatskim generalom Vladimirom Zagorcem, kupovao nekretnine, smišljao dobru marketinšku priču i preprodavao ih Hypo banci, koja je kupnjom bila na gubitku.

Skupo platili zemljište bez građevinske

Osim Punta Skale, spominje se i projekt Singolus u Umagu. Navodi se kako je i u tom slučaju Hypo banka isplatila pozamašnu svotu iako zemljište nije imalo građevinsku dozvolu.

Stefan Petzner, dugogodišnji glasnogovornik Joerga Haidera je kazao kako si "ne može zamisliti" da se Haider upuštao u takve poslove te kako on osobno ništa takvog nije ništa zamijetio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.