VIDEO Najkrvavija kampanja u povijesti Meksika: Izbore obilježilo ubojstvo aktivistice

Foto: EPA

UBOJSTVO jedne aktivistice u nedjelju netom prije početka predsjedničkih izbora u Meksiku ocrtava jedan od glavnih uloga izbora, na kojima je pobijedio ljevičar Andres Manuel Lopez Obrador, koji obećava okončati nasilje i korupciju.

Flora Resendiz Gonzalez, aktivistica Radničke stranke (PT, oporba) podlegla je ozljedama nakon što je ranjena vatrenim oružjem u 6.30 po lokalnom vremenu u mjestu Contepecu u državi Michoacan, prema priopćenju pravosudnih vlasti.

>>Ljevičar Obrador je novi predsjednik Meksika, kažu izlazne ankete

Najkrvavija kampanja u povijesti Meksika

Izborna kampanja je već proglašena najkrvavijom u povijesti Meksika s najmanje 145 ubojstava političara, prema istraživačkom uredu Etellekt.

U zemlji kojom vladaju karteli narkotrgovaca, tijekom 2017. je zabilježen rekordan broj od 25.000 ubojstva i u zemlji vlada uvjerenje da tradicionalna politička klasa ne poduzima ništa protiv tog stanja.

Američki predsjednik Donald Trump čestitao je Andresu Manuelu Lopezu Obradoru na pobjedi na izborima. Na Twitteru je napisao: "Jako se radujem našoj suradnji. Puno toga trebamo napraviti za dobrobit SAD-a i Meksika".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.