Venecija odbila mjere protiv klimatskih promjena, odmah im poplavila vijećnica

Foto: Andrea Zanoni

REGIONALNO vijeće pokrajine Veneto, čije se sjedište nalazi u centru Venecije, potopljeno je u utorak navečer prvi put u povijesti, neposredno nakon što je odbacilo mjere za borbu protiv klimatskih promjena.

Povijesni talijanski grad ovoga je tjedna zadesila najveća poplava u posljednjih 50 godina te je razina vode dosegla 1,87 metara, preplavljujući povijesnu baziliku, trgove i domove stanovnika, piše CNN.

Odbili mjere

"U vijećnicu je voda počela nadirati oko 22 sata dok su vijećnici raspravljali o regionalnom proračunu za 2020. godinu", napisao je vijećnik Andrea Zanoni na Facebooku.

"Ironično je da je vijećnica poplavljena dvije minute nakon što su stranke Liga, Braća Italije i Forza Italia odbacile naše amandmane za borbu protiv klimatskih promjena", dodao je Zanoni, zamjenik predsjednika Odbora za okoliš.

Među odbijenim amandmanima bile su mjere za financiranje obnovljivih izvora energije, zamjenu autobusa koji koriste dizel gorivo, smanjenje plastičnog otpada i slično.

"Bez konkretnih prijedloga za borbu protiv klimatskih promjena"

Zanoni je optužio regionalnog predsjednika Veneta Luca Zaiju, člana krajnje desne stranke Liga, da je predstavio proračun "bez konkretnih akcija za borbu protiv klimatskih promjena".

Glasnogovornik regionalnog vijeća Alessandro Ovizach potvrdio je za CNN da je vijeće potopljeno nakon rasprave o amandmanima u proračunu za 2020.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.