Uskok optužio istarskog HDZ-ovca, htio je svojim ljudima srediti posao na Brijunima

Foto: Igor Soban, Dusko Marusic/PIXSELL

USKOK je podigao optužnicu protiv bivšeg šefa istarskog HDZ-a Jurice Šiljega. Osumnjičen je da je od ravnatelja NP-a Brijuni zatražio da zaposli dvije osobe mimo natječaja.

"USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem. (9. 11. 2021.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine, u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja navedene Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao", objavio je Uskok.

Uskok sumnja da je Šiljeg od siječnja do veljače 2018., koristeći autoritet predsjednika županijskog HDZ-a i predsjednika umaškog HDZ-a, zatražio od ravnatelja NP-a Brijuni Marina Milotića da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate javnog natječaja. Milotić, čiji identitet također nije objavljen, nije pristao na Šiljegove zahtjeve.

Istraga protiv Šiljega pokrenuta je zbog trgovanja utjecajem, za što zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.