Umrla učenica koja je ranjena u pucnjavi u Marylandu: "Napad nije bio nasumičan"

Foto: Obiteljski album
 
ŠESNAESTOGODIŠNJA žrtva pucnjave u školi u Marylandu, učenica Jaelynn Willey, umrla je kasno u četvrtak nakon što su joj isključeni aparati za održavanje na životu, objavila je policija.
 
Jaelynn Wiley bila je učenica srednje škole Great Mills i ranjena je u napadu 17-godišnjeg učenika Austina Rollinsa u utorak. Rollins je upucao nju i još jednog učenika te razmijenio vatru sa zaštitarom škole, pri čemu je ranjen i kasnije preminuo u bolnici.
 
Austin Rollins 
 
>>Pucnjava u školi u Marylandu: Napadač ubijen, jedna učenica u kritičnom stanju
 
"Naši životi zauvijek su se potpuno promijenili"
 
Majka preminule učenice objavila je u četvrtak da će aparati za održavanje na životu njene kćeri biti isključeni:
 
"U utorak ovog tjedna naši su se životi zauvijek potpuno promijenili", rekla je u suzama Melissa Willey na konferenciji za novinare. "Moju kćer ozlijedio je dječak koji ju je upucao u glavu. Neće preživjeti".
 
"Nijedan roditelj se nikada ne bi trebao suočiti s ovakvom odlukom"
 
Ured šerifa objavio je da je Jaelynn umrla oko 11:30 sati navečer, okružena svojom obitelji. Bila je druga najstarija od devetero djece i bila je u školskom plivačkom timu, rekla je njena majka.
 
"S užasno slomljenim srcima saznali smo tragičnu vijest o Jaelynn Willey", izjavio je guverner Marylanda Larry Hogan. "Nijedan roditelj se nikada ne bi trebao suočiti s ovakvom odlukom. Nema riječi kojima bismo dovoljno izrazili suosjećanje za njenu obitelj punu ljubavi i cijelu zajednicu. Cijeli Maryland tuguje s njima i ostat će u našim mislima i molitvama".
 
"Svi dokazi pokazuju da pucnjava nije bila nasumičan čin"
 
Druga žrtva napada, 14-godišnji dječak, pušten je iz bolnice u srijedu. Ured šerifa objavio je da su Jaelynn i napadač "bili u vezi koja je nedavno završila": "Svi dokazi pokazuju da pucnjava nije bila nasumičan čin".
 
Za sutra je u Washingtonu najavljen najveći prosvjed protiv nošenja oružja u američkoj povijesti, na kojem bi trebalo sudjelovati oko pola milijuna mladih i odraslih. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.