VIDEO Unatoč zabrani gradonačelnika tisuće na skupu podrške Palestincima u Mostaru

Usprkos zabrani gradonačelnika Marija Kordića u Mostaru je održan veliki skup podrške narodu Palestine. Na Trgu Musala okupili su se brojni građani s transparentima kako bi iskazali solidarnost s narodom koji trpi ratne strahote, piše Klix.

 

"Djeca Palestine se bore za svoje živote", "Oslobodite Palestinu", "Svi smo jedan umet", poruke su s transparenata.

Prosvjednici su prošetali do Starog mosta, gdje su izvjesili palestinsku zastavu.

Svoj dolazak potvrdili su i najvatreniji navijači Veleža, popularna Red Army.

"Trenutno narod Palestine trpi i prolazi kroz sve situacije i nepravde u svojoj borbi za opstanak, slične onima koje je prošao i naš narod u Bosni i Hercegovini. Svjesni toga da glas istine teško dolazi do izražaja, naša najmanja obaveza je da iskažemo podršku narodu Palestine. Naš dolazak predstavlja značajan segment da pokažemo suosjećanost s nevoljama koje su ih zadesile i pošaljemo sliku kako iz Mostara tako i iz cijele Bosne i Hercegovine da nisu zaboravljeni", poručuju.

Dodali su da se skupu trebaju odazvati svi građani i građanke Mostara i Hercegovine kako bi podrška bila mali poticaj da Palestina ne odustaje od puta istine. Ističu da su došli podići svoj glas za narod Palestine i pokazati da su Mostar i njegovi građani stajali na pravoj strani i ovoga puta, prenosi Klix.

Iz Palestinske zajednice u BiH kazali su ranije da su razočarani reakcijom gradonačelnika Mostara Marija Kordića.

“Imajući u vidu izjavu gradonačelnika Kordića, naše Udruženje, poštujući zakone i procedure i ne želeći da se mirni skup podrške na bilo kakav način politizira, a agresija na palestinski narod koristi u političke svrhe, ovim putem informira javnost da javno odustaje od zahtjeva”, priopćili su uz pitanje Kordiću: "Tko može biti neutralan na ubijanja djece, staraca, ranjenika i civila u Gazi? Kakva je to politika koja zabranjuje da se podigne glas protiv nasilja, a za mir? Mi znamo da su građani BiH, pa i građani Mostara uz nas", prenose Vijesti.ba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.