U Dubrovniku u 8 ujutro izmjereno 20 stupnjeva. Evo kakvo nas vrijeme čeka

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, DHMZ

U ALBANIJI su jučer izmjerene temperature preko 30 stupnjeva Celzijevih, kao da smo usred ljeta! Kako je objavio riječki meteo portal, na skoro 32 stupnja grijao se Qyteti Stalin (točnije 31,8), u Tirani je bilo 31.

Visoke temperature zabilježene su još u Turskoj i na Cipru.

U Hrvatskoj je najtoplije bilo na Čilipima gdje je izmjereno 26,5 stupnjeva Celzijevih.

Što nas čeka danas?

Na jugu zemlje već je u 8 ujutro bilo vrlo toplo. Početak je studenog, a na Hvaru je izmjeren 20,1 stupanj, u Dubrovniku 19,5, u Splitu 18,6 stupnjeva, u Zagrebu 14.

Kako je javio DHMZ, tijekom danas se očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Ujutro je na kopnu moguća magla ili niska naoblaka, koja se ponegdje može i dulje zadržati.

Prema kraju dana duž obale očekuje se jače naoblačenje. Vjetar uglavnom slab, a u Podunavlju do umjeren istočni i jugoistočni.

Na Jadranu će jugo prema večeri jačati, a podno Velebita će još u prvom dijelu dana puhati mjestimice jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 16 do 21, a na Jadranu od 21 do 24 °C.

Donosimo prognozu po regijama.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano. Ujutro uz rijeke mjestimice magla, osobito na zapadu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, osobito u Podunavlju. Najniža temperatura od 9 do 13, a najviša od 17 do 20 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano mjestimice s maglom koja se može i dulje zadržavati. Vjetar slab. Najniža temperatura od 10 do 18, a najviša od 16 do 18 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno mjestimice s maglom koja se može po kotlinama i dulje zadržavati. Povremeno, osobito u Gorskome kotaru, može biti rosulje ili slabe kiše. Vjetar slab. Jutarnja temperatura od 9 do 11, a najviša dnevna od 14 do 17 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenjivo oblačno i uglavnom suho. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice može biti magle, a poslijepodne uz više oblaka osobito duž obale i na otocima može pasti malo kiše. Ujutro će puhati duž obale umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a poslijepodne i prema kraju će okretati na jugo. Jutarnja temperatura od 13 do 17 °C, a najviša oko 22 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano, osobito u prvom dijelu dana. U unutrašnjosti ujutro ponegdje može biti magle. Vjetar slab, postupno jugo u jačanju na umjereno. Jutarnja temperatura od 15 do 18, u unutrašnjosti oko 12, a najviša dnevna od 21 do 25 °C.

Idući tjedan - i dalje iznadprosječno toplo

Početak idućeg tjedna u većem dijelu unutrašnjosti i dalje će biti većinom suho, javlja HRT. Malo kiše može pasti u ponedjeljak uglavnom u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Sredinom tjedna kiša će biti češća, osobito u gorju, te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a ponegdje je moguća i u sjevernijim krajevima. I dalje će biti toplije od uobičajenog za početak studenoga, a na jesen će nas podsjećati česta magla i niski oblaci u jutarnjim satima, mjestimice i dulje.

Na Jadranu vrlo promjenljivo, gotovo svakog dana uz mjestimičnu kišu, posebice u srijedu, kada su vrlo vjerojatni i jači pljuskovi praćeni grmljavinom. Jugo će u ponedjeljak biti jako, mjestimice i olujno, a zatim od utorka uglavnom umjereno. Vjerojatnost malo stabilnijeg vremena povećava se u petak, kada je moguće i jačanje bure. Iako će temperatura zraka biti u blagom padu, vrijednosti će i dalje biti više od prosječnih za prvu polovinu studenoga.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.