KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Brodsko-posavskoj županiji 6 novozaraženih, stožer traži nove mjere za listopad

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o šest novooboljelih od covida-19, a Nacionalnom stožeru među ostalim je predloženo da u Brodsko-posavskoj županiji na svadbenim svečanostima bude dopušteno najviše 100 osoba.

Prema podacima Stožera, u toj su županiji 34 osobe pozitivne na koronavirus, a devet ih je u bolnici.

Na sjednici Stožera prihvaćen je prijedlog novih mjera koje će biti na snazi u listopadu. Nacionalnom stožeru predloženo je da u Brodsko-posavskoj županiji na svadbenim svečanostima bude dopušteno najviše 100 osoba uz obvezu da se osiguraju minimalno nužni prostorni uvjeti te uz obvezu vođenja evidencije i kontakata svih prisutnih.

Za privatne svečanosti i proslave predloženo je ograničenje od 50 osoba uz obvezu vođenja evidencije i kontakata svih prisutnih osoba. Na pogrebima i posljednjim ispraćajima ograničenje je na 50 osoba, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom. Na javnim i društvenim skupovima obvezno je pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera. Ako se skupovi održavaju u zatvorenim prostorijama, obvezno je nositi maske za lice. Organizatori svih javnih i društvenih skupova i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje epidemioloških mjera, a na njima je i obveza pojačanog nadzora.

Prema prijedlogu Stožera, i u listopadu je na snazi zabrana posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne osobe i korisnicima drugih ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja.

Na području Brodsko-posavske županije pod mjerom samoizolacije je 468 osoba. Od početka epidemije koronavirusom se zarazilo 630 osoba s prebivalištem u toj županiji.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.