U BiH večeras prosvjedi kao znak podrške pretučenoj radnici hotela

Foto: Facebook/Klix

Brojne udruge iz Mostara, Konjica, Jablanice i Sarajeva najavile su za danas u 18 sati masovne prosvjede u Ulici Doljanka u Jablanici. Prosvjedi se održavaju kao znak podrške Enisi Klepo, dojučerašnjoj zaposlenici Hotela Jablanica koju je fizički napao vlasnik hotela Amir Džafić, ali i kao podrška svim ženama koje su žrtve nasilja, piše Klix.

Podsjetimo, Enisa Klepo je tražila posljednju plaću jer je planirala dati otkaz, ali je umjesto isplate, nažalost, doživjela brutalan napad. Sukob s vlasnikom i njegovom suprugom prethodno je bio verbalne prirode, da bi kulminirao ozljedama glave koje je zadobila Enisa.

Ono što je dodatno uzburkalo javnost je odluka Tužiteljstva HNK da nakon 48-satnog policijskog zadržavanja Amira Džafića on bude pušten na slobodu, uz obrazloženje da "nije bilo zakonskih razloga za predlaganje pritvora".

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović oštro je osudio ovaj incident te naglasio kako će se svaka suradnja s Hotelom Jablanica i njegovim vlasnikom detaljno preispitati u narednom periodu. Upućujući kritike na postupanje vlasnika, Šabanović je naglasio da, osim što se ne brine o pravima radnika, Amir Džafić pokazuje i tendencije fizičkog nasilja prema njima.

Udruge i građani poručuju da mirnim prosvjedima žele ukazati na ovaj i slične slučajeve te da neće odustati dok se nasilje prema radnicima i ženama ne kazni kako dolikuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.