Tužitelj opovrgnuo tvrdnje o Haiderovom računu u Lihtenštajnu

TUŽITELJ u Lihtenštajnu je u ponedjeljak opovrgnuo da su u toj zemlji pronađeni tajni računi austrijskog političara Joerga Haidera.

Naime, austrijski tjednik Profil u posljednjem broju piše kako je skrivena imovina pokojnog Haidera predmet interesa istražitelja u Klagenfurtu koji imaju zadatak utvrditi je li Haider kao lider Koruške primao provizije za kupovine nekretnina i zemljišta koje je u Hrvatskoj obavljala Hypo banka.

Tužitelj se predomislio i demantirao

U tekstu piše da je Haiderovom na tajni račun u Lihtenštajnu stavio 45 milijuna eura. Međutim, tužitelj Dietmar Baur rekao je da su zaplijenjeni dokumenti povezani s istragom o prodaji austrijske banke Hypo Adria njemačkoj Bayern-LB 2007., kao i s upitnom prodajom austrijske države imovine.

Baur je dodao da, kada ga je prošli tjedan kontaktirao Profil, zbog generalne politike tužiteljstva da ne komentira takva pitanja nije posve odbacio Haiderovu upletenost. Međutim, sada se odlučio na demanti "zbog velikog interesa javnosti i medija za taj slučaj".  

Prema demantiranom članku na računu u Lihtenštajnu se danas nalazi svega pet milijuna eura, dok je ostatak Haider izgubio lošim ulaganjem na financijskom tržištu. U tekstu se spominje i osuđeni umirovljeni general Vladimir Zagorec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.