Trump dokazao vrhunac neznanja: "Koreja je bila dio Kine, a Sjevernu Koreju vodi onaj gospodin"

Foto: Hina
 
DONALD Trump ne prestaje pokazivati "šokantno neznanje" izjavama kojima dokazuje da ne zna ime vođe Sjeverne Koreje ni razliku između Sirije i Iraka, a nedavno je u razgovoru za Wall Street Journal izjavio da je Koreja nekada bila dio Kine.
 
U razgovoru za emisiju Fox and Friends Trump je izjednačio Kim Jong-una i Kim Jong-ila, oslovljavajući obojicu frazom "ovaj gospodin".
 
Nije znao ni razliku između Sirije i Iraka kada je govorio o državi na koju je izvršio zračni napad.
 
 
"Ovo je ozbiljna prijetnja identitetu korejskog naroda"
 
Nakon sastanka s kineskim predsjednikom Xijem Jinpingom Trump je izjavio: "Predsjednik je govorio o povijesti Kine i Koreje, i znate, tu govorimo o tisućama godina i mnogim ratovima. A Koreja je zapravo nekada bila dio Kine".
 
Južnokorejske novine Korea Joonang Daily komentirale su ovu tvrdnju: "Šokirani smo mogućnošću da kineski predsjednik u 21. stoljeću izjavi nešto toliko smiješno. Ako je Trump zaista točno naveo Xijeve riječi, one nisu ništa nego ozbiljna prijetnja identitetu korejskog naroda".
 
Trump dokazao "šokantno i uznemirujuće neznanje"
 
Bivši južnokorejski ambasador u Londonu Rah Jong-yil izjavio je za Telegraph: "Vjerujem da je Xi rekao kako je Koreja bila dio Kine zbog ogromnog kineskog utjecaja, a Trump mu je odmah povjerovao".
 
"To dokazuje Trumpovo šokantno neznanje o situaciji u sjeveroistočnoj Aziji. Ovo je vrlo uznemirujuće za nas", dodao je ambasador. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.