Tko su žrtve iz nesreće u kojoj je poginuo Kobe Bryant? Evo što znamo o njima

Foto: Facebook

DEVET osoba poginulo je u nesreći helikoptera u kojoj je poginula košarkaška legenda Kobe Bryant.

Grupa je u nedjelju letjela za Thousand Oaks u Kaliforniji na košarkašku utakmicu, gdje je trebala igrati Bryantova kći Gianna, a Bryant je trebao biti trener.

I dok policija još uvijek nije objavila imena žrtava iz helikoptera, njihovi članovi obitelji potvrdili su smrt svojih voljenih. 

Evo što znamo o žrtvama:

Trener bejzbola, njegova supruga i kći

Trener bejzbol kluba Orange Coast (OCC) John Altobelli, njegova supruga Keri i kći Alyssa bili su u helikopteru, potvrdio je Tony Altobelli, brat Johna Altobellija.

Gianna i Alyssa bili su suigračice na Mamba akademiji, rekao je pomoćnik trenera OCC-ja Ron La Ruffa za CNN. Altobelli je često letio sa svojom kćeri kako bi prisustvovao utakmicama.

"John je imao dvije strane", rekao je Tony Altobelli. "Na bejzbol terenu je uvijek bio čvrst i strog, ali izvan terena je bio čovjek najvećeg srca. Brinuo je za svoje igrače", dodaje Tony.

56-godišnji Altobelli iza sebe je ostavio sina i kćer.

"Teško je opisati riječima što taj gubitak znači za koledž i Odjel za atletiku", rekao je ravnatelj OCC-a Jason Kehler. "John je bio sjajan trener i još bolji prijatelj. Pored toga, on je bio nevjerojatan mentor svim učenicima i sportašima koje je učio i trenirao. Prema njima se odnosio kao prema obitelji i njegov će utjecaj živjeti zauvijek", dodao je.

Trener Altoa, kako su ga nazivali, spremao se za početak svoje 28. sezone s Piratima, kojima je pomogao osvojiti državno prvenstvo u bejzbolu prošle godine, navodi se u priopćenju.

Kroz karijeru je ostvario više od 700 pobjeda, a Američko udruženje trenera bejzbola (ABCA) u 2019. godini imenovalo ga je nacionalnim trenerom godine.

"Bio je div u kampusu", rekla je predsjednica OCC-a Angelica Suarez, "voljeni učitelj, trener, kolega i prijatelj."

Preminuli su i trener i majka

Christina Mauser, pomoćna trenerica košarke za djevojčice u privatnoj školi K-8 u okrugu Orange, također je poginula u nesreći.

"Moja djeca i ja smo slomljeni", napisao je njezin suprug Matt Mauser na Facebooku. "Danas smo izgubili našu lijepu suprugu i majku u helikopterskoj nesreći. Molimo vas da poštujete našu privatnost. Hvala vam na svim željama, puno nam znače", dodao je.

Gradonačelnica Costa Mesa, grada oko 40 milja od Los Angelesa, također je komentirao smrt Mauser.

"Ova strašna tragedija postaje svakim danom sve gora", napisala je na Twitteru gradonačelnica Katrina Foley. "Toliko boli za toliko obitelji. Srca su nam slomljena i tužna zbog obitelji stradalih", dodala je.

"Danas su naši susjedi izgubili roditelje, djecu, prijatelje, trenere i heroje", komentirao je američki izaslanik Harley E. Rouda iz Kalifornije.

Majka i kći

Sarah Chester i njezina kći Payton također su bile u helikopteru, objavio je na Facebooku Todd Schmidt, ravnatelj osnovne škole Harbor View koju je Payton pohađala.

"Dok svijet oplakuje gubitak sportaša i humanitarca, ja tugujem zbog gubitka dvije osobe koje su jednako važne... njihov je utjecaj bio jednako važan, ovaj gubitak će se jednako osjetiti, a naša srca su jednako slomljena", napisao je Schmidt.

Kobeova kći išla je njegovim stopama

Bryant (41) i njegova kći Gigi, kako ju je nazivao, dijelili su istu strast prema košarci i ona je željela igrati u WNBA-u kao njegova nasljednica.

Ikona NBA ostavila je iza sebe kćeri Nataliju, Bianku i Capri, koja se rodila u lipnju, i suprugu Vanessu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.