Talijanski sud oslobodio domara koji je dirao učenicu: "Bilo je kraće od 10 sekundi"

Screenshot

Odluka suda u Italiji da oslobodi muškarca optuženog da je neprimjereno dirao 17-godišnju djevojku postala je predmet kritika u zemlji, piše danas njemačka agencija dpa.

Školski domar (66) je za stražnjicu uhvatio srednjoškolku na stubištu, prema dnevnim novinama Corriere della Sera.

Sud u Rimu je muškarca oslobodio prošli tjedan jer je uznemiravanje trajalo "tek" manje od deset sekundi, stoji u novinskom izvješću.

Odluka je izazvala javno negodovanje u Italiji.

"#10secondi"

Koristeći ključnu riječ "#10secondi" korisnici društvenih mreža Instagram i TikTok objavljuju videe kako bi pokazali koliko dugo "palpata breve" (kratko pipanje) može trajati.

Štoperica u videima mjeri deset sekundi dok ljudi gledaju u kameru i diraju intimne dijelove svojih tijela. Talijanski glumac Paolo Camilli, poznat po ulozi u seriji The White Lotus, snimio je prve videe, a zatim ga je u tome slijedila influencerica Chiara Ferragni.

Incident se navodno zbio u travnju 2022. Učenica je rekla da se uspinjala stubama kako bi otišla na nastavu i osjetila da je netko stavio ruku na stražnjicu ispod donjeg rublja na 5-10 sekundi.

Domar je kasnije priznao da je neprimjereno dodirnuo djevojku, stoji u izvješću, no tvrdio je da nije stavio ruku ispod njene odjeće te da je to učinio "iz šale".

Sud: Nije bilo vulgarnih namjera

Sud ga je navodno oslobodio optužbi za spolno nasilje jer suci smatraju da njegov postupak nije bio zločin. Čin je trajao "nekoliko sekundi" i stoga je "nespretan, ali lišen vulgarnih namjera", prema izvješću.

Učenica je time bila užasnuta.

"To nije bila šala - barem ne za mene", kazala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.