Suđenje osječko-baranjskom županu Šišljagiću počinje 12.4., Uskok ga tereti za zloporabu položaja

Foto: Hina

SUĐENJE osječko-baranjskom županu Vladimiru Šišljagiću (HDSSB) i bivšem pročelniku županijske Agencije za razvoj Martinu Marolinu, koje Uskok tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, započet će 12. travnja, odlučeno je na pripremnom ročištu na osječkom Županijskom sudu

Na pripremnom ročištu zamjenik ravnatelja Uskoka iznio je činjenični opis kaznenih djela za koje  se tereti okrivljenike,  kao i dokaze koji potkrijepljuju optužnicu, nakon čega su se optuženici izjasnili da se ne smatraju krivim, izvijestio je glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Sudsko vijeće donijelo je odluku koje će dokaze izvesti na glavnoj raspravi i koje će svjedoke optužbe i obrane ispitati, a dio dokaznih prijedloga je odbijen kao nevažan.

Župana Šišljagića i bivšeg pročelnika županijske Agencije za razvoj Martina Marolina Uskok tereti da su, uz posredovanje bivšeg predsjednika Županijske skupštine Zlatka Maksimovića, u više navrata, od poduzeća koja su iz županijskog proračuna dobivala bespovratnu pomoć, tražili da im vraćaju do 80 posto uplaćenog iznosa. Optuženi su da su tako pribavili protupravnu imovinsku korist, a Osječko-baranjsku županiju oštetitli za više od 120 tisuća kuna.

Na pripremnom ročištu početkom veljače okrivljenik Maksimović priznao je krivnju za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti te nepravomoćno proglašen krivim i uvjetno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci,  koja se neće izvršiti ukoliko u roku od 2 godine ne počini novo kazneno djelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.