Sportske kladionice sklopile kartel, moraju platiti kaznu od 9,7 milijuna kuna

Ilustracija: 123rf.com

AGENCIJA za zaštitu tržišnog natjecanja utvrdila je kako su tvrtke Bolus, Favorit sportska kladionica, Germania Sport, Prva sportska kladionica i Super Sport sklopile zabranjeni sporazum te im je izrekla upravno kaznene mjere u ukupnom iznosu od 9,7 milijuna kuna.

AZTN je utvrdio da su se kladionice, na sjednici Udruge sportskih kladionica održanoj 26. ožujka 2014., dogovorile o budućem načinu obračuna manipulativnog troška u igrama na sreću.

"Time je sklopljen zabranjeni sporazum kojim je tržišno natjecanje narušeno u razdoblju od ožujka 2014. do studenoga 2015. Naime, manipulativni trošak (MT)je sastavni dio cijene proizvoda, u ovom slučaju igre klađenja, i njegova visina ovisi upravo o načinu njegovog obračuna. Naplata MT od igrača, obračun i njegova visina, ovise isključivo o volji priređivača igara na sreću koji sam odlučuje o načinu obračuna i visini MT-a, kao i o tome hoće li igračima uopće naplaćivati MT", poručuju iz AZTN-a.
 
Manipulativni trošak nije uređen propisima i u potpunosti je fakultativan, što znači da se kladionice same mogu natjecati njihovim različitim visinama MT-a, što je ovim dogovorom bilo isključeno, doznaje se iz AZTN-a.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.