Smijenjen šef zagorske policije koji je službenim autom skrivio prometnu nesreću

ROBERT PAVIĆ smijenjen je s mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske nakon što je skrivio prometnu nesreću u Velikom Trgovišću.

> Šef policije u Zagorju skrivio prometnu nesreću, ozlijeđen vozač

Kako su priopćili iz MUP-a, poslove načelnika policijske uprave obavljat će Željko Košutić, dosadašnji Pavićev zamjenik.

Zašto je smijenjen Pavić?

Provedenim očevidom je utvrđeno da je načelnik policijske uprave jučer oko 16 sati upravljao službenim vozilom krapinskih registracijskih oznaka, bez policijskih oznaka, kolnikom Ulice Andrije Hebranga (sporednom cestom) u smjeru istoka te, dolaskom do raskrižja sa Zagorskom cestom, ušao u raskrižje skrećući ulijevo pri čemu nije propustio vozila koja se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska.

Zbog toga je na službeno vozilo policije naletio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak, koji se kretao u smjeru juga cestom s prednošću prolaska. 
 
Nakon naleta teretni je automobil udario u betonsko-metalnu ogradu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka. 

Ozlijeđen vozač teretnog automobila, ukupna šteta 50 tisuća kuna

U opisanoj prometnoj nesreći 31-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici u Zaboku, a ukupna materijalna šteta koja je nastala procjenjuje se na 50.000,00 kuna.      
 
Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama protiv načelnika uprave podnijeto je Izvješće o počinjenom prekršaju, a za koji prekršaj je predviđena novčana kazna (Čl. 57. stavak 4., kažnjiv po članku 57. stavak 7., s primjenom članka 293. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama). Na mjestu događaja su mu izuzeti uzorci krvi i urina te upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu, navodi se u priopćenju MUP-a.

Pavić danas prestaje s obavljanjem dužnosti načelnika policijske uprave, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak, priopćio je MUP.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.