Smećem ispisali "HDZ" pa završili u postaji: "Usprotiviš im se i odmah na policiju"

Foto: Nezavisna lista Vrime je

OPORBENI vijećnici općine Seget Zvonimir Šegvić, Ante Barada i Luka Jadrić prije nekoliko dana napravili su performans pred zgradom Općine, gdje su od smeća formirali slova "HDZ". Općinom Seget, jasno, vlada HDZ.

Time su željeli ukazati na probleme s odlaganjem otpada koji postoje iako mala općina izdvaja milijune iz svog proračuna za tu svrhu. 

Nakon performansa, vijećnici nezavisne liste Vrime je dobili su poziv iz policije da dođu na razgovor. 

>>Ispred dalmatinske općine osvanuo natpis HDZ ispisan smećem

Policija nam je sama potvrdila da vijećnici nisu napravili prekršaj, ali ne žele reći zašto su ih zvali u postaju

Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku upitali smo zašto su ih pozvali, odnosno jesu li se vijećnici tim potezom ogriješili o neki zakon ili propis pa da su morali biti saslušani u postaji. Ovo je odgovor: 

"Obavještavamo vas da su policijski službenici po zaprimljenoj dojavi da su ispred zgrade Općine u Segetu ostavljene PVC vreće sa sadržajem plastike, stiropora i sl. izašli na mjesto događaja i prema do sada utvrđenim činjenicama nisu utvrđeni elementi prekršaja čije sankcioniranje je u nadležnosti policije. Također vezano uz konkretni događaj obavit ćemo i dodatne radnje kako bi u cijelosti utvrdili sve činjenice", odgovorili su iz policije. 

Na to smo ih mi pitali zašto su onda pozvali ljude na razgovor ako nije bilo elemenata prekršajnog ili kaznenog dijela. No na to pitanje nam ni nakon tri dana nisu dostavili odgovor. 

"Pitali su nas zašto smo to napravili, žalosno je da Općina ovako huška policiju na nas"

 

Vijećnici su nam se zatim javili videom u kojem su ispričali kako je protekao razgovor na policiji i što misle o svemu tome.

"Izašli smo iz PP Trogir s obavijesnog razgovora gdje su nas pozvali nakon performansa kojeg smo odradili prošli četvrtak. Pitali su nas zašto smo to napravili, objasnili smo naše nezadovoljstvo s preskupim cijenama odvoza otpada i s ilegalnim odlagalištima kojih je hrpetina po općini, na što smo i ranije upozoravali, a Općina nije djelovala. Preko tri milijuna kuna godišnje ide na sanaciju smeća i nas zanima di su te pare", kazali su vijećnici, nakon čega su prokomentirali i činjenicu da su ni zbog čega privedeni na policiju. 

"Žalosno je što Općina Seget huška policiju na nas. To nas podsjeća na neka prošla vrimena. Čim se ti suprotstaviš HDZ-u, automatski si za policiju. Ja ne znam odakle im srama uopće pozivat policiju radi ovog smeća kad oko zgrade općine ima drugog smeća koliko hoćeš i zanima nas hoće li netko za to smeće odgovarat", rekli su nam.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.