Slovenski veterinarski zavod objavio: Bulmastifi su seksualno zlostavljani

SLUŽBENI veterinar ljubljanskoga područnog ureda Veterinarske uprave Republike Slovenije (VURS) je na temelju okončanih patomorfoloških nalaza i dosad poznatih okolnosti smrti vlasnika bulmastifa zatražio od Nacionalnoga veterinarskog instituta stručno mišljenje o mogućim seksualnim zlostavljanjima, objavili su danas iz Veterinarske uprave.

U izvještaju Veterinarske uprave Slovenije koji je napisan nakon objavljene obdukcije nad psima, stoji da su psi u predjelu stražnjice imali više krvarenja i rana. I patološka analiza je potvrdila seksualno zlostavljanje pasa.

Područni ured se na ovaj potez odlučio nakon što je zaprimio izvještaj o izvršenim patomorfološkim analizama nad trima psima pasmine bulmastif koji su bili u vlasništvu pokojnoga Saše Baričeviča.

Službeni veterinar ljubljanskoga područnog ureda VURSA je zatražio obdukciju triju bulmastifa nakon tragičnoga događaja kad su psi 2. veljače napali svojega vlasnika, koji je na kraju nesreće i preminuo. Službeni veterinar je obavijestio patologe o sumnji u seksualno zlostavljanje životinja.

Policija odgovornost prebacila na VURS

Glavni ravnatelj slovenske policije Janko Goršek i prvi čovjek kriminalista Aleksander Jevšek danas su reagirali na navode medija da policija nije od VURS-a zatražila istragu o mogućem seksualnom zlostavljanju životinja. "Policija je zatražila pomoć veterinara uz naglasak da se sumnja na mučenje životinja", rekao je Goršek i dodao da VURS na upozorenja policije isprva nije reagirao.

U laboratoriju za patologiju Nacionalnoga veterinarskog instituta u Ljubljani su na sva tri bulmastifa učinjeni identifikacija, rentgenski pregled čitavoga tijela, obdukcija, patohistološka analiza te virološka analiza na bjesnoću. Na temelju svih podataka će Institut objaviti rezultate o mogućem seksualnom zlostavljanju životinja.

Epilog napada bulmastifa na Ljubljančanina: Vlasnik je pse seksualno zlostavljao?

Prije tjedan dana u Ljubljani se dogodio nemio događaj kad su tri bulmastifa rastrgala svojega vlasnika, liječnika Sašu Baričeviča. Oporbene stranke su odmah nakon nesreće zatražile ostavku ministra poljoprivrede Milana Pogačnika, a potom su se javile spekulacije da su psi seksualno zlostavljani, prenose slovenski mediji.

Prema riječima Franca Štermana, instruktora za trening pasa i kinološkoga suda, u garaži u kojoj se događaj zbio su se "događale neetične stvari", a bulmastifi grizu "samo kad se brane od tjelesnog zlostavljanja". Šterman je dodao da službena obdukcija prikriva istinu.

Oporbenjaci traže smjenu Pogačnika, ne samo zbog prošlotjednog događaja već i zbog ranijih slučajeva koji su se dogodili u Baričevičevoj kući. Naime, 2008. godine, dvije godine nakon napada na slučajnog prolaznika kojeg su teško ozlijedila, prema odluci veterinarske uprave, dva od tri psa, Atlas i Joy, trebala su biti eutanazirana (treći pas Atos u tom napadu nije sudjelovao).

Ministarstvo poljoprivrede odbacuje odgovornost tvrdeći da se eutanazija nije provela jer su vlasnici sporovima odugovlačili izvršenje eutanazije, a i stari zakon je dopuštao odgodu izvršenja odluke.

Žrtva nađena gola, a pored njega umjetni penis?

Na nekoliko slovenskih blogova su se pojavile priče da je Saša Baričevič imao odnos sa svojim bulmastifima sličan kakav je "Jozef Fritzl imao sa svojim kćerima". Liječnik je pse godinama seksualno zlostavljao, zbog čega su neki čak i anatomski bili deformirani, navodi se u blogovima.

Blogeri navode da su psi naposljetku poludjeli i okrenuli se protiv svojega mučitelja. Žrtva je pronađena gola s umjetnim penisom na kojega je bio nataknut kondom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.