Šljivančanin traži novu presudu za zločine na Ovčari

OBRANA bivšeg pukovnika JNA Veselina Šljivačanina podnijela je zahtjev za preispitivanjem presude u kojoj je na Haškom sudu osuđen na 17 godina zatvora zbog pomaganja u ubojstvima na Ovčari 1991. godine.

Šljivančaninovi branitelji Novak Lukić i Stefan Burgon tvrde kako su podnijeli zahtjev zbog otkrivenih novih činjenica vezanih uz zaključak na temelju kojeg je Žalbeno vijeće Haškog suda zasnovalo svoju presudu. Novi dokaz temelji se na iskazu načelnika štaba u Šljivančaninovoj postrojbi Miodraga Panića.

Šljivančanin oslobođen pa ga Žalbeno vijeće osudilo na 17 godina zatvora

Panić tvrdi kako tijekom razgovora Mile Mrkšića i Šljivančanina prvi drugome nije rekao ništa vezano uz zapovijed o povlačenju vojnika JNA koji su osiguravali ratne zarobljenike na Ovčari. Taj razgovor Mrkšića i Šljivančanina je bitan zato što je Žalbeno vijeće Haškog suda na temelju njega osudilo potpukovnika na 17 godina zatvora.

U prvostupanjskom postupku Šljivančanin je oslobođen optužbi za pomaganje i podržavanje ubojstava ratnih zarobljenika propuštanjem na Ovčari. Tu presudu je Žalbeno vijeće odbacilo i poslalo Šljivančanina 17 godina u zatvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.