Sindikat strojovođa zahvalio splitskom KBC-u: Male, ljudske geste znače jako, jako puno

SINDIKAT strojovođa Hrvatske (SSH) uputio je svoju javnu zahvalu predstojniku Klinike za kirurgiju KBC-a Split, profesoru Vedranu Radoniću, i ravnatelju KBC-a Split, profesoru Dujomiru Marasoviću.

"Iako živimo u vremenu kada je najnormalnija pojava da se najmanja negativnost prenaglašava i o njoj se priča danima i mjesecima, a dobra djela, pa čak i ona velika, brzo zaboravljaju i o njima nitko ne govori, smatramo da postupak radnika KBC-a Split prilikom željezničke nesreće u blizini Kaštela zaslužuje da bude izdvojen iz tog klišea. Naime, vrhunski profesionalizam, odnos prema pacijentima, brzina reakcije, odziv ljudi s njihovih godišnjih odmora, samo su neki od postupaka koji ne zaslužuju da budu prešućeni i neistaknuti pred hrvatskom javnošću. Sigurni smo da je i sa stručne strane, o kojoj mi, dakako, ne možemo govoriti, pokazan maksimum, a što se najbolje vidi iz reakcija pacijenata i njihovog brzog oporavka", stoji u zahvali Sindikata strojovođa.

"Ono što je nas, predstavnike hrvatskih strojovođa, posebno potaknulo da Vam se javno zahvalimo jest ni s čim traženi, topli, i u ovim vremenima rijetko ljudski postupak predstojnika Klinike za kirurgiju profesora Vedrana Radonića prema strojovođi vlaka 521. U ovih dvadeset godina, koliko djeluje Sindikat strojovođa Hrvatske, nigdje i nikada nismo sreli nikoga tko je povukavši jedan potez učinio toliko dobra za jednoga od nas kao što je to učinio profesor Radonić. Njegova odluka da zaštiti strojovođu od kontakata s javnošću u trenutcima šoka i beskrajne tuge zbog smrti svojih šest putnika i kada su pojedinci iz Hrvatskih željeznica, unatoč istrazi MUP-a, pokušali u javnosti stvoriti dojam da je za nesreću odgovoran (i) strojovođa, zasigurno je najviše doprinijela da se naš kolega sada uspješno oporavlja okružen ljubavlju svoje supruge i njihovo troje djece", dodaje se.

"Poštovani profesore Radoniću, siguran sam da u ime svih hrvatskih strojovođa mogu izjaviti da ste zbog ovoga svoga velikog i ljudskog postupka postali veliki prijatelj svih nas. Vjerujući da će naši susreti u budućnosti biti potaknuti ljepšim i vedrijim događajima, još jednom Vam se najiskrenije zahvaljujemo na svemu učinjenome", napisali su iz SSH u svojoj javnoj zahvali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.