Sada je službeno: Slovenci odbili Todorićevu ponudu za kupnju dionica Mercatora



SADA je službeno: Ivica Todorić neće uspjeti preuzeti Mercator! Pivovarna Laško je, baš kao što su najavili slovenski mediji, odbila Agrokorovu ponudu za kupnju 23,34 posto dionica Mercatora.

Bila je to praktički jedina odluka koju je Nadzorni odbor Pivovarne Laško na svojoj sjednici mogao donijeti. Naime, slovenska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ranije je zabranila prodaju Mercatorovih dionica, što je zatim potvrdio i Vrhovni sud.

Pivovarna Laško sada se nalazi u nezgodnoj situaciji, s obzirom da ne znaju kako će bankama vratiti oko pola milijarde eura duga. Oko 200 milijuna eura, koliko bi od Todorića dobili za paket Mercatorovih dionica, u tome bi im znatno pomoglo. Međutim, slovenski državni organi zaključili su da se radi o pokušaju neprijateljskog preuzimanja, te su stopirali transakciju.

Slovenci poručili: Adijo, Agrokor!

Slovenski dnevnik Delo je u naslovu najave današnje sjednice Nadzornog odbora Pivovarne Laško jednostavno napisao "Adijo, Agrokor".

"Umjesto Mercatora će Pivovarna Laško izručiti zahvalnicu za ponudu", napisali su u Delu uz objašnjenje kako zbog novih okolnosti, u kojima je slovenski Ured za zaštitu tržišnog natjecanja zabranio trgovinu dionicama bez njihove dozvole, a Vrhovni sud je odbacio zahtjev Pivovarne Laško da se ta odredba ukine, najvjerojatnije nije za očekivati da će Nadzorni odbor nastaviti razgovore s Agrokorom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.