Rezultati ankete pokazuju kako Francuzi ne žele da se Strauss-Khan vrati u politiku



REZULTATI ankete provedene u Francuskoj pokazali su kako većina francuskih građana ne želi da se bivši predsjednik MMF-a Strauss-Khan, protiv kojeg su američki tužitelji ovaj tjedan odbacili optužbe za seksualni napad, vrati u politiku.

Čak 53 posto Francuza izjasnilo se kako ne želi da nekadašnji socijalistički ministar financija preuzme ikakvu ulogu u političkim debatama u nadolazećim mjesecima, razdoblju u kojem se Francuska priprema za predsjedničke izbore najavljene za travanj sljedeće godine, piše Reuters.

Samo 23 posto ispitanika htjelo je da se Strauss-Khan natječe za mjesto prvog kandidata  Socijalističke stranke, dok 19 posto ispitanika smatra kako bi trebao podržati jednog od šest preostalih kandidata.

Strauss-Khan je, prije uhićenja zbog navodnog seksualnog napada na 32-godišnju sobaricu u njujorškom hotelu u svibnju, bio glavni favorit za pobjedu na izborima.

Optužbe su odbačene prije nekoliko dana, međutim francuski je političar propustio rok prijave za kandidaturu u  oporbenoj Socijalističkoj stranci.

Sada kada mu je reputacija okaljana učestalim izvještavanjima o njegovom agresivnom seksualnom ponašanju, politički analitičari misle kako su male šanse da izmoreni Strauss-Khan preuzme ikakvu bitniju ulogu u socijalističkoj predsjedničkoj kampanji.

No, njegov povratak u Francusku svejedno bi mogao zakomplicirati situaciju za Socijaliste koji se danas okupljaju na konferenciji u La Rochelleu i koji žele prekinuti 16-godišnju vladavinu desničara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.