Radio Sljeme "diše hrvatski": Novu emisiju vodi pulen Željke Markić

Foto: HRT

UREDNIŠTVO Radio Sljemena, kao sastavnog dijela HRT-a, odlučilo je nemalo iznenaditi svoje slušatelje puštanjem u eter nove emisije koju vodi Antonio Mock, 28-godišnjak koji je na prošlim parlamentarnim izborima svoju podršku jasno iskazivao Željki Markić i njezinoj stranci U ime obitelji.

Emisija prigodno nazvana "CroAsan" prezentirana je kao emisija koja će se "baviti svime što je hrvatsko, što diše hrvatski, što je hrvatski proizvod, što pripada nama Hrvatima i na što možemo biti ponosni." Tako je barem u prvoj emisiji rekao njen voditelj.

Prva emisija emitirana je 16. rujna, na programu je svakog petka poslijepodne, i očito spada u nove sadržaje kakvima uredništvo te radijske postaje, kao što su najavili, planira osvježiti program,  naglasiti njegov gradski karakter i privući nove slušatelje.

U posljednjoj emisiji, slušatelji su tako imali prilike čuti pokoju o ličkoj tamburici, takozvanoj dangubici kuterevki, pa legendu o bitki na Krbavskom polju, tema je bio i Otac Domovine Ante Starčević, recitirali Matoševi stihovi, najavljivali Srednjevjekovni dani na Medvedgradu, ali i podučavalo o ličkom pripravku od sira.

Inače, Mock je, prema tekstu u Glasu koncila bariton-bas župe sv. Pavla u zagrebačkom Retkovcu i redoviti je pjevač psalama na nedjeljnim misama, član župnoga zbora, ali i klapa "Janjevo" i "Levanda". Član je župnoga pastoralnoga vijeća, aktivni član zajednice "Vjera i svjetlo" te udruge "Ekosspiritus". Glas koncila navodi i da je riječ o zasad neoženjenom profesor geografije i povijesti koji živi u zajedništvu s roditeljima koji su mu, posebno majka, vjeroučiteljica, od malena snažna inspiracija u aktivnom življenju kršćanskih vrednota te konkretnih doprinosa vjerničkoj zajednici. Prije nego što je diplomirao, navodi za Glas koncila, propješačio je 800 kilometara dug put svetog Jakova u Španjolskoj, za što mu je trebalo 27 dana i tek se nakon toga zaposlio.

Nema nimalo sumnje da će se svestrani profesor sasvim lijepo uklopiti u nove programske odrednice Radio Sljemena koja sve više računa vodi o duhovnom statusu svojih slušatelja, a čemu svjedoči i nikad bogatiji vjerski program.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.