Putnik snimio posljednje trenutke prije rušenja helikoptera u New Yorku

Screenshot: New York Post

JEDAN od putnika koji su tragično stradali u padu turističkog helikoptera u rijeku East River u New Yorku snimio je posljednje trenutke prije nesreće.
 
On i ostalih četvero putnika poginuli su, dok se pilot uspio spasiti. Helikopter je prevozio putnike kako bi razgledali i fotografirali američki velegrad iz zraka.
 
Video je na Instagramu objavio Trevor Cardigan, neposredno prije smrti. Ovaj 26-godišnji fotograf iz Dallasa, Teksas, u videu je prvo snimio sebe i svoje suputnike, od kojih jedan pokazuje palac gore. Kratak video nakon toga prikazuje rijeku, most preko nje i zalazak sunca.
 
Cardiganova obitelj rekla je kako se mladić doselio u New York samo nekoliko mjeseci ranije, prenosi New York Post. 
 
 
 
Razlog kvara prtljaga koja je pritisnula gumb za nuždu? 
 
Ostali poginuli su Njujorčani Tristan Hill (30), zaposlenik turističke agencije, i Daniel Thompson, zaposlenik helikopterske tvrtke, zatim vatrogasac Brian McDaniel (26) iz Dallasa i Carla Vallejos-Blanco (29) iz Argentine.
 
Pilot Richard Vance (33) u međuvremenu je rekao policiji da je moguć razlog pada to što je prtljaga jednog od putnika pritisnula gumb za ventil za hitan prekid dovoda goriva u nuždi. "Mayday, mayday, mayday! Kvar motora na East Riveru!" dramatičan je poziv upomoć koji je Vance poslao dok se helikopter rušio. 
 
 
Helikopter, privatni Eurocopter AS350, izvučen je iz rijeke, javlja Fox News. "Trebalo je neko vrijeme da ronioci izvuku ove ljude. Radili su koliko god su brzo mogli. Ovo je bila velika tragedija", rekao je šef vatrogasne službe Daniel Nigro.
 
 
Ovo je već treći pad helikoptera tvrtke Liberty Helicopters u 11 godina. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.