Protiv potpredsjednice vlade pokrenut postupak, "zaboravila" na 168 tisuća kuna bonusa iz Ine

Foto: FaH

PROTIV potpredsjednice vlade Martine Dalić Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak jer je "zaboravila" u svojoj imovinskoj kartici navesti 168 tisuća kuna prihoda.

Nesklad u imovinskoj kartici


Riječ je o bonusu koji je njezin suprug dobio u Ini, a ispitivat će se je li potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta u sukobu interesa. Dalić je u svojoj imovinskoj  kartici za  2016. godinu navela godišnji iznos neto primanja supruga u iznosu od 498.000 kuna, a nije prijavila u 2015. godini primljeni bonus od 168.000 kuna. 

"Nije opravdala nesklad podataka u kartici i u postupku", kažu danas u Povjerenstvu.

Podsjetimo, suprug Martine Dalić Niko Dalić već je godinama član Uprave Ine, s plaćom od nekoliko desetaka tisuća kuna i raznoraznim drugim bonusima. Upravo on, s drugim članovima Uprave, vodi tu tvrtku i time je pozicionira na tržištu.

Dalić se brani poslovnom tajnom

Zamoljena za komentar ponovnog pokretanja postupka pred Povjerenstvom za sukob interesa kada je u pitanju bonus njezina supruga zaposlenog u Ini, a koji nije prijavila u imovinskoj kartici, odgovorila je da je povjerenstvu uputila pismo tražeći instrukcije o prijavi bonusa, s obzirom da je njezin suprug zaposlen u trgovačkom društvu i dužan je poštovati poslovne tajne toga trgovačkog društva.

"Nažalost, nisam još primila odgovor Povjerenstva, pa vam ne mogu detaljnije reći što i kako činiti", dodala je.

Saborski zastupnik Gordan Maras već duže vrijeme tvrdi da je Martina Dalić "u eklatantnom sukobu interesa" jer je upravo ona osmislila ideju kupnje Ine prodajom HEP-a, a slično govore i zastupnici Mosta.

Dalić i INA, nezavršena priča

Martina Dalić je u posljednje vrijeme često spominjana tema u Povjerenstvu za sukob interesa. Potpredsjednica vlade Martina Dalić i čelnik Ine Dalić već su sudjelovali na jednom zajedničkom sastanku vlade i Ine, a Povjerenstvo je tada bilo najavilo da započinje pripremne radnje za istragu oko tog slučaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.