Porezna zapečatila ured Profectusa, Blagaić uzvratio kaznenim prijavama i osnivanjem udruge

POREZNA uprava zapečatila je splitski ured Vicenca Blagaića, organizatora Croatia Boat Showa. Blagaić je uzvratio kaznenim prijavama te osnivanjem Udruge poduzetnika ugnjetavanih od strane Porezne uprave! Moto im je: "Ne dajmo da nas gaze". 

Blokirali zbog duga za PDV star nekoliko mjeseci

Index u razgovoru sa Vicencom Blagaićem doznaje pojedinosti ove napete drame.

"Porezna uprava stavila je plombu na ured Profectus d.o.o. Zabranili su mi obavljanje djelatnosti zbog duga za PDV starog nekoliko mjeseci od 150 tisuća kuna. Dug nitko ne spori, jednostavno nisam uspio naplatiti neke fakture. Dio sam platio, ostatak mislim podmiriti ovih dana tako da očekujem skidanje plombe", kaže Blagaić. 

"Porezna postupa po političkom naputku stare vlasti"

Ogorčen je postupanjem Porezne uprave.

"Tri godine su u Profectusu i nikada nisu ništa sporno našli i sad su me blokirali po političkom naputku stare vlasti. Ovdje se radi o zloporabi i teroru Porezne uprave. Mi poduzetnici koji to godinama trpimo okupit ćemo se u Udruzi ugnjetavanih od strane Porezne uprave. Reagirao sam i kaznenim prijavama protiv šefova Porezne uprave. Prvo su mi plombirali ured, a tek onda račun", žali se Blagaić.

Hrvatski san spreman za realizaciju

Ističe da su neistinite tvrdnje o njegovom krahu, koje se plasiraju iz određenih krugova. "Bitno je istaknuti da se blokada odnosi samo na Profectus d.o.o., koji organizira sajam nautike, dok ostale tvrtke unutar Profectus grupe posluju bez problema i ispunjavaju svoje obaveze. Zagrebački ured sam zatvorio zbog rezanja troškova, a projekt Hrvatski san ide dalje svojim tijekom. Sve je spremno za njegovu realizaciju", otkrio je Blagaić Indexu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.