Poljski tužitelj pucanjem u glavu blizu novinara želio upozoriti na korupciju u vojsci

POLJSKI vojni tužitelj Mikolaj Przybyl, koji si je jučer usred press konferencije pucao u glavu, danas je u bolnici objasnio da se odlučio za takvu dramatičnu akciju kako bi upozorio na "ozbiljnu korupciju" tijekom sklapanja ugovora u poljskoj vojsci.

Przybyl si je pucao u glavu tijekom stanke press konferencije koja se jučer održala u Poznanu. Pred novinarima je tužitelj pričao o korupciji na visokim razinama u poljskoj vojsci koju istražuje njegov ured. "Na moj čin su utjecali slučajevi koje istražujem, a jedan od njih se odnosi na ozbiljne financijske prevare u poljskoj vojsci", kazao je danas Przybyl poljskoj informativnoj agenciji PAP.

Glava mu ucijenjena na 780 tisuća dolara

Vojni tužitelj se oporavlja od ozljede glave, a liječnici očekuju da će kroz nekoliko dana napustiti bolnicu. Uz financijske prevare, tužitelj se bavio i curenjem informacija iz istrage o zrakoplovnoj nesreći u kojoj je 2010. godine poginuo ruski predsjednik Lech Kaczynski i još 95 osoba.

Čini se kako je Przybyl mnogima "stao na žulj". Poljski dužnosnici su kazali da su tužiteljevu kuću i automobil napali nepoznati muškarci, dok mu je netko ubio i psa. Przybyl tvrdi kako je njegova glava ucijenjena na oko 780 tisuća dolara. Na jučerašnjoj konferenciji je govorio o korupciji i "zločinačkim organizacijama" u vojsci te je odbacio navode da su ilegalno prisluškivani novinari koji su izvještavali o zrakoplovnoj nesreći u Rusiji.

U jednom trenutku je zamolio novinare da izađu iz prostorije kako bi se mogao odmoriti. Potom si je pucao u glavu i čudom ostao živ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.