Politika izgradnje mira: Josipović ide u Republiku Srpsku razgovarati s Dodikom?

PREDSJEDNIK Ivo Josipović trebao bi biti prvi predsjednik koji će nakon 15 godina posjetiti Republiku Srpsku.

Prema pisanju Dnevnog lista, Josipović bi u nedjelju, 30. svibnja, dan nakon posjete Sarajevu gdje će sudjelovati na skupu "Igmanska inicijativa" sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem i crnogorskim Filipom Vujanovićem, trebao otputovati u Derventu gdje će razgovarati s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Predviđeno je također da se u franjevačkom samostanu na Plehanu pokraj Dervente okupe i svi čelnici hrvatskih političkih stranaka u BiH. U Derventu bi trebali doći i članovi Predsjedništva BiH, i za sada je potvrđeno kako će tamo sigurno biti Haris Silajdžić i Željko Komšić, dok se za Nebojšu Radmanovića još ne zna.

Cilj Josipovićeva posjeta Republici Srpskoj jest poslati jasnu poruku kako je Hrvatskoj jako stalo do stabiliziranja političkih prilika u BiH te stvaranja opuštenije klime u kojoj će Hrvati, koji se žele vratiti, moći ostati i na području bosanske Posavine.

Navodno je Josipovićeva želja i da tom prilikom oda počast svim poginulim Hrvatima, ali i Srbima s tog područja u nedavnom ratu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.