Policija otkrila kako je izgorjela škola u Kaštelima, šteta je ogromna

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

U POŽARU koji je rano jutros buknuo u krugu Srednje škole "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću nastala je materijalna šteta od više milijuna kuna, doznaje se od ravnateljice škole Marije Kezele.

"Prostor u kojem je smješten restoran i kuhinja potpuno je izgorio te se urušio i krov, učinjena je materijalna šteta od više milijuna kuna", rekla je Kezele za Hinu.
Kazala je i kako je vatra najprije buknula u kontejnerima za otpad, a potom se proširila na prostor u kojem su restoran i kuhinja.

Objasnila je da su u neposrednoj blizini školska zgrada i Učenički dom, ali se vatra nije proširila na njih zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Dodala je i kako tijekom nastave radnim danima u Učeničkom domu boravi 40-ak učenika, a vikendom ih ondje ostane 10-ak, koliko ih je bilo i u vrijeme izbijanja požara.

Policija otkrila kako je došlo do požara

Ovaj su požar gasila 23 vatrogasca iz Kaštela i Splita sa sedam vozila.

Policija je popodne otkrila kako je došlo do požara.

"Dovršen je očevid požara u kojem je jutros oko 04.45 sati opožarena menza srednje škole u Kaštel Štafiliću. Utvrđeno je kako je uzrok požara otvoreni plamen na kontejnerima koji su smješteni uz južni zid objekta, a koji požar se proširio i na objekt.  Na objektu se urušio  krov i nastala je znatna materijalna šteta, a točan iznos nastale štete utvrditi će se naknadno. Provodi se kriminalističko istraživanje", objavila je policija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.