Policija o incidentu s migrantima: Nisu ni ušli u vlak, htjeli su na drugo odredište

Nije fotografija događaja i osoba iz teksta Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Domovinski pokret tvrdio je kako je oko 100 migranata prekjučer upalo u vlak na relaciji Split-Zagreb te da su bili nasilni. Radilo se o putničkom nagibnom vlaku broj 522 koji se kretao iz Splita prema Zagrebu te koji je sa 70-ak putnika na stanicu Plaški stigao u subotu u 18:55.

Tvrdili su i da su migranti izbacivali putnike iz vlaka, no ispostavilo se da to nije točno. Naime, nikakvog fizičkog obračuna nije bilo, što su potvrdili iz HŽ-a. Potvrdili su da je nekoliko desetaka migranata htjelo ući u vlak na željezničkoj stanici u Plaškom, no naveli su da su migranti na istoj stanici i izbačeni "zbog agresivnog ponašanja".

Nakon što su otvorena vrata vlaka, prema njemu je trčeći krenula grupa od gotovo stotinu migranata. Navodno su vikali i agresivno se ponašali pa su reagirali kondukter, strojovođa vlaka te putnici koji su nakon desetak minuta tu grupu migranata istjerali iz vlaka.

Index je došao i do reakcije policije koja kaže da nije bilo remećenja javnog mira. Navode i da se migranti nisu ni ukrcali na vlak kada su shvatili da ide za Zagreb, a ne za Ogulin, kamo su htjeli ići.

Odgovor policije na upit o događaju prenosimo u cijelosti. 

"Nastavno na vaš upit obavještavamo vas da je u subotu, 9. rujna, u 19,24 sati policija zaprimila dojavu da se na željezničkoj stanici u Plaškom nalazi veći broj migranata koji žele ući u vlak, a u kojem se već nalazilo preko 100 putnika.

Na mjesto događaja upućena je policijska ophodnja, koja nije zatekla strane državljane, dok je utvrđeno da isti nisu ušli u vlak s obzirom da je prometovao za Zagreb, a ne za Ogulin gdje su se htjeli uputiti. Nije utvrđeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira", poručila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.