UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Masovni pokolj kitova i dupina na Farskim otocima

Screenshot: YouTube/Fox News
 
SKUPINA aktivista Sea Shepherd Global objavila je šokantne fotografije masovnog pokolja kitova i dupina na Farskim otocima.
 
Uznemirujuće fotografije objavili su svjetski mediji, a prikazuju izmasakrirane životinje u moru krvi oko otoka. Snimili su ih aktivisti koji su se predstavili kao turisti na danskim otocima.
 
Lokalne vlasti su izjavile da se radi o lovu koji se odvija svake godine i opskrbljuje zajednicu stotinama kilograma hrane, ali Sea Shepherd Global tvrdi da je taj lov "barbarski i besmisleni pokolj".
 
 
"Aktivisti žele izazvati bijes protiv naroda"
 
Aktivisti su svjedočili lovu kitova i dupina od srpnja do rujna ove godine. Izjavili su da je ove godine zabilježen najgori izlov na danskim Farskim otocima, a ubijen je 1961 kit i dupin. Vlada je za Fox News izjavila: 
 
"Aktivisti Sea Shepherd Globala će učiniti sve kako bi kitolov na Farskim otocima prikazali kao barbarski, nepotreban, zao i luđački, otočane opisuju kao sadističke psihopate, a cilj im je izazvati bijes protiv našeg naroda".
 
"Svaki kit opskrbljuje naše zajednice s nekoliko kilograma mesa i masti, inače bismo ih morali uvoziti iz inozemstva", dodala je vlada. Aktivisti su zatražili Europsku uniju da hitno djeluje protiv izlova kitova i dupina na otocima. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.