"Piroman" koji je zapalio hrvatsku zastavu na utakmici "Želje" plaća kaznu od 1900 kuna

"PIROMAN" koji je na utakmici FK Željezničara i HŠK Zrinjskog u Sarajevu zapalio hrvatsku zastavu platiti će kaznu od 500 konvertibilnih maraka (oko 1900 kuna).

Zastavu su zapalili dvojica Sarajlija, 30-godišnji M.A. i 24-godišnji B.A.. Sarajevska policija je iz razgovora s njima utvrdio kako je M.A. bio u blizini mjesta gdje je zastava zapaljena dok je B.A. priznao paljenje zastave te je prihvatio kaznu od 500 konvertibilnih maraka, piše Bljesak.info. 

Skandirali i "gazi, gazi ustaše!"

Policajci su nastavili istragu i kako bi pronašli ostale "piromane" te su obavili obavijesne razgovore s 19-godišnjim P.T. i 24-godišnjim H.E. iz Sarajeva, a oni su tvrdili da su bili blizu mjesta događaja, ali da nisu sudjelovali u paljenju. Podsjetimo, hrvatska zastava zapaljena je 22. travnja na tribinama stadiona Grbavica u Sarajevu tijekom dvoboja između "Želje" i Zrinjskog. Incident se dogodio u drugom poluvremenu, a uz paljenje zastave išlo je i "prigodno" skandiranje: "Gazi, gazi ustaše!".

Ubrzo je na incident reagiralo i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te je pozvalo veleposlanika BiH u Zagrebu Vladimira Raspudića kako bi mu iskazalo oštar prosvjed. "Istinski" navijači Željezničara ogradili su se od incidenta te su ga s "ogorčenjem najoštrije osudili". Nazvali su ih "primitivcima" koji su pokušali okaljati svijetlu povijest kluba i navijačku skupinu The Maniacs - TM 1987. Ispriku su uputili i svim pripadnicima hrvatskog naroda.  

I.Kri.
Foto: Otvoreno.ba

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.