PREDSJEDNIČKI IZBORI

Ovo je sve luđe, pročitajte kako se Kolindini ljudi izmotavaju o prekidu debate

Foto: Pixsell/Sandra Simunovic

NAKON što je RTL Televizija objavila da je Renata Margaretić Urlić, savjetnica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, u ime njenog stožera zatražila prekid debate, glasnogovornik stožera Kolinde Grabar-Kitarović Zoltan Kabok tvrdi da to nije istina. 

>> Kolindin stožer tražio prekid debate

Neimenovani izvor tvrdi da savjetnica nije članica stožera

"Stožer Kolinde Grabar-Kitarović nije tražio prekid debate, nismo imali nikakve veze s time", rekao je glasnogovornik Kabok za Večernji list. Kabok, doduše, o tome nije želio ništa reći Indexu, nego je to rekao Večernjem listu, koji u istom članku u kojem donosi Kabokovu izjavu objavljuje i neslužbenu informaciju neimenovanog izvora iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović koji tvrdi da Margaretić Urlić nije članica izbornog stožera. 

>> Tko je Kolindina savjetnica koja je pokušala prekinuti debatu?

"Ako Margaretić Urlić nije članica vašeg stožera, što je onda radila s vama u uredu predsjednika Uprave RTL-a, odakle ste pratili debatu", pitali smo Kaboka. Nije nam htio ništa odgovoriti, što cijelu situaciju čini još luđom.

Glasnogovornica Ureda predsjednice tvrdi da nema pojma što je Kolindina savjetnica radila na RTL-u

Naime, glasnogovornica Ureda predsjednice Ivana Crnić kaže nam da ne zna što je Renata Margaretić Urlić radila na RTL Televiziji u vrijeme sučeljavanja predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića. 

"To morate pitati glasnogovornika stožera Kaboka", rekla nam je Crnić. 

Rezimirajmo još jednom: Kolindina savjetnica Renata Margaretić Urlić, za koju iz Kolindinog stožera tvrde da nije članica stožera, jučer je bila na RTL Televiziji i pratila debatu. Što je tamo radila ako nije članica stožera, nitko ne zna. Ono što se zna je da je RTL objavio da je upravo ona upala u režiju i, tvrdeći da govori u ime Kolindina stožera, tražila da se debata privede kraju, odnosno da se preskoči blok finalnih pitanja.

Državna dužnosnica došla s članovima stožera

"Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se 'zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi. Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da "dolazi u ime stožera", stoji u jutrošnjem priopćenju RTL-a. 

Naglasimo i kako je Renata Margetić Urlić od prosinca 2016. godine zaposlena u Uredu predsjednice kao savjetnica za društvene djelatnosti, a na to mjesto došla je izravno s HRT-a, gdje je bila v. d. rukovoditelja Programskog odjela Kultura. Kao savjetnica predsjednice prima plaću od 16.790,84 kune i državna je dužnosnica. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.