OSVETA? Načelnik Tisnog napao Marića zbog poreza na nekretnine, ovaj mu poslao inspekciju

Foto: FaH/123rf/Facebook

NAČELNIK općine Tisno, Ivan Klarin, javno je prozvao ministra financija Zdravka Marića na Facebooku.

Naime, upravo je Klarin prije manje od dva tjedna prozvao ministra Marića zbog porezne reforme, konkretno, zbog prikupljanja podataka potrebnih za uvođenje poreza na nekretnine. Klarin je tada najavio da će općina Tisno tužiti Ministarstvo financija i tražiti povrat utrošenog novca za ustrojavanje sustava i evidencija potrebnih za uvođenje tog poreza.

Najava tužbe uslijedila je nakon što je premijer Andrej Plenković, pod snažnim pritiskom javnosti, odlučio na neodređeno vrijeme odgoditi primjenu poreza na nekretnine.

Marić na kritike odgovorio - slanjem inspekcije


No, čini se da se Klarinove kritike nisu naročito svidjele ministru Mariću, pa je tako u Tisno poslao - inspekciju, o čemu se Klarin odmah oglasio na Facebooku.

"Evo vidite kako se naš ministar financija Marić odnosi prema kritičarima svoje propale financijske politike i prema onima koji se usude na bilo koji način kritizirati njega osobno. Trebalo mu je manje od dva tjedna da nakon mojih najnovijih kritika na račun porezne reforme potpiše nalog i pošalje proračunski nadzor Ministarstva financija u Općinu Tisno.

Gospodine Mariću, ako mislite da ćete me s ovim zastrašiti ili smanjiti intenzitet mog prozivanja vaše promašene politike, onda se grdno varate. Ja se osobno veselim inspekciji Ministarstva financija i što se mene tiče možete ih slati svake godine da vidite kako jedna uspješna općina posluje i troši javni novac.

Proračunski nadzor uvijek je dobro došao, ali ga koristiti za političke obračune s ljudima koji vas kritiziraju, činjenično je vrlo loše. Drugi puta očekujem i Vas osobno da se pridružite Vašim inspektorima", napisao je Klarin te objavio dokument o odluci obavljanja proračunskog nadzora u Tisnom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.